DOLOSPAS film kaplı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: DOLOSPAS 40 mg/80 mg film kaplı tablet. Etken maddesi Otilonyum bromür (40 mg)+simetikon (80 mg) dur. 
  2. Endikasyon Bilgisi: DOLOSPAS film kaplı tablet, İrritabl Bağırsak Sendromu ve aşırı gaza bağlı ağrılı bağırsak spazmları, şişkinlik,  hareket bozukluğu gibi diğer sindirim sistemi şikayetleri.
  3. DOLOSPAS DOZAJI : günde 2 ya da 3 kez 1’er tablet (yemekten 20 dakika önce)
  4. Kontrendikeleri: etken maddeye alerji, mide veya bağırsaklarda tıkanma, delinme durumlarında ve çocuklarda DOLOSPAS kullanılmaz.
  5. DOLOSPAS, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmamalıdırlar.
  6. Etkileşim:  DOLOSPAS, Levotiroksin etken maddeli ilaçlardan (2 saat önce ya da sonra alınmalıdır.
  7. Yan etki: DOLOSPAS kullanırken karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  8. DOLOSPAS , sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Gastrointestinal Fonksiyonel Hastalıklarda kullanılan ilaçlar, Fonksiyonel barsak hastalıkları, Sentetik antikolinerjikler (amonyum), otilonyum bromür ve simetikon olarak sınıflandırılmış şekilde, A03A ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın ruhsatı: Tripharma İlaç San. ve Tic. A.Şti’ne aittir. DOLOSPAS ‘a ait kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, kontrendikeleri; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

DOLOSPAS film kaplı tablet kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)
DOLOSPAS film kaplı tablet kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

DOLOSPAS film kaplı tablett kısa ürün bilgisi
DOLOSPAS film kaplı tablett kısa ürün bilgisi

Tripharma İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Adres: Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:4 Maslak / Sarıyer / İSTANBUL 34467
Tel no: 0212 366 84 00-0212 276 20 20

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir