DİLEMY 5 mg/ml rektal/I.M./I.V. Çözelti

Endikasyon Bilgisi :

İlacın aktif maddesi Midazolam, uyuşturmak, uyku başlatmak ve heyecanı, kas spazm ve kasılmalarını azaltmak için kullanılır. Etkisi hemen başlar. DİLEMY 5 mg/ml rektal/I.M./I.V. Ampul,  intravenöz (damar içine enjekte),  intramusküler (kas içine enjekte) , infüzyon (damla ile) yada rektal uygulama yoluyla kullanılır. Etkisini çok kısa sürede gösteren DİLEMY Ampul’ün kullanım amaçları:
—Diagnostik veya cerrahi girişimler öncesinde ve süresince, lokal anestezi ile beraber ya da tek başına bilinçli sedasyon oluşturmak,
—Yoğun bakım ünitelerinde sedasyon oluşturmak
—Anestezi, Anestezi indüksiyonu ve  indüksiyon öncesi premedikasyon
—Kombine anestezide sedatif olarak
—Yoğun bakım ünitelerinde sedasyon oluşturmak.

DİLEMY 5 mg/5 ml rektal/I.M./I.V. Ampul’ün Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Formülü: 1 ampul DİLEMY’de  5 mg aktif madde Midazolam bulunur. Diğer maddeler: Enjeksiyonluk su, Konsantre hidroklorik asit, Sodyum klorür, Sodyum hidroksit’dir.
  2. İçindeki aktif maddeye (Midazolama) veya ilacın içindeki yukarıda belirtilen diğer maddelerden birisine alerjisi olan kişilerde;  kullanılması öngörülmez.
  3. Emzirme döneminde DİLEMY anne sütüne az da olsa geçtiğinden, ilaç kullanıldıktan sonra 24 saat süresince bebek emzirilmemesi hususunda hastaya bilgi verilmelidir. Hamilelikte DİLEMY uygulanmamalıdır.

 

DİLEMY 5 mg/5 ml rektal/I.M./I.V. Ampul’ün Kullanım Şekli :

  1. İntravenöz (damar içine enjekte),  intramusküler (kas içine enjekte) , infüzyon (damla ile) yada rektal uygulama yoluyla yavaşça uygulanır.

 

DİLEMY 5 mg/5 ml rektal/I.M./I.V. Ampul’ün Olası Yan Etkileri :

  1.  Gerekli görülen dozlarda dahi olsa DİLEMY Ampul uygulanımı fiziksel bağımlılık yaratabilir. Uzun süreli I.V. uygulamadan sonra ilacın durdurulması özellikle de ilacın aniden durdurulması yoksunluk konvülsiyonlarını da içeren yoksunluk belirtilerine sebep olur.
  2. Ajitasyon, konfüzyon, öfori, halüsinasyonlar, istem dışı hareketler (tonik/klonik hareketler ve kas titremeleri), hiperaktivite, düşmanlık, öfke reaksiyonu, saldırganlık, paroksismal heyecanlanma ve saldırı gibi paradoksal reaksiyonlar özellikle çocuklarda ve yaşlılarda gözlenmiştir.
  3. Prematüre bebeklerde ve yeni doğanlarda konvülsiyonlar rapor edilmiştir.
  4. Sıklık derecesi bilinmeyen yan etkileri : Nadir durumlarda şiddetli kardiyorespiratuar yan etkiler gözlemlenmiştir. Örneğin, solunum durması, apne, dispne, laringospazmdır. Yaşamı tehdit eden vakalar 60 yaşından büyüklerde, daha önceden solunum problemleri olanlarda veya kardiyak fonksiyonları bozulmuş hastalarda, özellikle de enjeksiyon çok hızlı yapıldığında veya fazla doz uygulandığında daha sık gözlenir, hıçkırık görülebilir. Ayrıca kusma, mide bulantısı, ağızda kuruluk ilacın bilinmeyen yan etkileridir.

İlaç Etken Maddesi: Midazolam’dır.
İlaç Marka İsmi: DİLEMY 5 mg/5 ml rektal/I.M./I.V. enjeksiyonluk/infüzyonluk çözelti
Farmakoterapötik grup ve ATC kodu: Sedatif ve hipnotikler; benzodiazepin türevleri- N05CD08

 

DİLEMY ilacın ruhsat sahibi:  Saba İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Halkalı Merkez Mah. Basın Ekspres Cad. No: 1 Kat: 1 34303 Küçükçekmece/İSTANBUL
Tel: 0212 692 92 92-Faks: 0212 697 00 24
E-mail: saba@sabailac.com.tr
Üretici Firma: Deva Holding A.Ş. Kartepe/KOCAELİ

DİLEMY 5 mg/ml rektal/I.M./I.V. Çözelti prospektüsü, kullanma talimatı

DİLEMY 5 mg-ml rektal-I.M.-I.V. Çözelti prospektüsü, kullanma talimatı

DİLEMY 5 mg/ml rektal/I.M./I.V. Çözelti kısa ürün bilgisi

DİLEMY 5 mg-ml rektal-I.M.-I.V. Çözelti kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir