DIAZEM 5 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

DIAZEM 5 mg Kapsül (diazepam), panik ataklar, duygusal travma, uyku bozukluğu, çok fazla heyecanlanma, tedirgin olma, korkma, bunalma gibi ani gelişen psikolojik sorunlarda: alkolizm ya da uyuşturucu bağımlılığından kurtulma aşamasının başlangıcındaki sıkıntılı zamanlarda; şiddetli ve tekrarlayıcı epilepsi krizlerinde kullanılan ilaçlara ek olarak; beyindeki bir hastalığa bağlı el ve ayaklarda istem dışı birbirini izleyen bükülmeler ve gerilmeler, eklem hastalığı veya darbe almaları sonucu gerilen kas relaksasyonunda; ayrıca operasyona ve sindirim organlarında endoskopik tetkiklere hazırlıkta tesir eder. DIAZEM kapsül kullanımı, sadece doktorun önerdiği kısıtlı bir süre içindir, doktor önerisi dışında kesinlikle alınmamalıdır.

DIAZEM 5 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir hassasiyetiniz  varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Özellikle halen alkole, hap ya da maddeye yatkınlığı olan veya geçmişinde bunları kullanan kişilerle ilacınızı paylaşmaktan kaçınınız. Reçetesiz satılmamaktadır.
  3. Reflekslerinizi ve düşüncelerinizi yavaşlatıcı yan etkilerinden dolayı dikkat gerektiren aktivasyonlar yapmamaya özen gösteriniz.
  4. DIAZEM kapsül kullanan yaşlı ve çocuklarda ayağa kalkarken veya ayaktayken oluşabilecek dengesizlik problemlerine karşı, kaza ve  zedelenmeleri önlemek için tedbirli olmalısınız.
  5. Antidepresan ilaç kullanmak, uyku apnesi, çizgili kas zayıflığı, böbrekler ya da karaciğerde ağır bozukluk, uyuşturucu madde veya hap bağımlığı öyküsü, alkol koması, alkoliklik, akıl hastalığı, şizofreni, geçmişte intihara girişim öyküsü, KOAH, astım, amfizem, bronşit, oküler hipertansiyon  rahatsızlıklarından biri dahi olsa kendinizde varsa, DIAZEM tedavisi başlamadan önce kullandığınız ilaçları ve şu anda var olan hastalıklarınızı hekiminize söylemelisiniz.
  6. Emziren annelerin ve hamilelerin kullanması kesinlikle önerilmemektedir. Doğmamış bebekte doğumsal kusurlar meydana getirebilir.
  7. DIAZEM kapsül, psikojik ve fizyolojik alışkanlık yapabileceğinden, bu ilacın kullanma süresinin kısıtlı olduğu ve doz miktarı basamak basamak düşürülerek bırakılması hususunda hastanın uyarılması gerekmektedir.
  8. Alkollüyken bu ilacı almamalısınız. DIAZEM kapsül alkolün etkisini daha da yükseltir, komaya girebilirsiniz.

DIAZEM 5 mg Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmalısınız. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Günlük önerilen kapsül miktardan daha çok alırsanız nabzınız yavaşlar ve  bilincinizi yitirebilirsiniz.
  2. DIAZEM kapsülü bırakmanız gerektiği söylendiği halde bırakmamakta ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde alışkanlığa ve beyin hücrelerinin ölümüne sebebiyet verir.
  3. İlacınızın her bir dozunu yeterli miktarda su ile birlikte içiniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. DIAZEM kapsül kullanırken ateş, vücut ağrıları, kendini hasta hissetme, görme zayıflığı, halüsinasyonlar, hiperaktivite, saldırganlık, depresif ruh hali, zihin bulanıklığı, dikkat toplayamama, ciltte ve gözlerde sararma, cinsel isteksizlik, idrara çıkamama.  Ender rastlanan bu yan etkilerden birisini kendinizde gözlemlerseniz acilen hekiminizi haberdar ediniz.
  2. Hareketlerde ve düşünmede yavaşlama, vücut dengesinde bozukluk, bitkinlik ve uykululuk hali ilacın en sık rastlanan yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi: Diazepam
İlaç Marka İsmi:  DIAZEM 5 mg Kapsül

DIAZEM 5 mg Kapsül Kullanma Talimatı


Diazem-5-mg-Kapsül-İlaç-Prospektüsü

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir