DESIRETT 75 mcg Film Kaplı Tablet

Desogestrel adlı etken maddeyi içinde bulunduran DESIRETT sırasıyla; Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları, Cinsiyet Hormonları- Genital Sistem Modülatörleri, hormonal kontraseptifler (sistemik)  Progestojenler ve desogestrel şeklinde sınıflandırılmış olup, G03AC09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz DESIRETT, EXELTIS İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

DESIRETT için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, DESIRETT ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, DESIRETT dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; DESIRETT kullanım şekli; DESIRETT yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi DESIRETT Film Tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

DESIRETT 75 mcg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

DESIRETT 75 mcg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

DESIRETT 75 mcg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

DESIRETT 75 mcg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

İlacın etken maddesi Desogestrel’dir. DESIRETT doğum kontrol hapı, gebelikten korunmada; kontraseptif

DESIRETT’e, menstrüel kanamanın 1. günü başlanır. Günde 1 adet tablet her gün aynı saatlerde.

Kontrendike: desogestrel alerjisi, hamilelik şüphesi, pulmoner embolizm veya derin ven trombozu, kanser, karaciğer yetmezliği.

Emzirenler DESIRETT’i hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Etkileşim: siklosporin, klaritromisin, itrakonazol, ketokonazol, eritromisin, diltiazem, telaprevir, (sarı kantaron, rifabutin, rifampisin, fenobarbital, primidon, topiramat, karbamazepin, felbamat, okskarbazepin, lamotrijin

Yan etki: memelerde hassasiyet, kilo alma, adet düzensizliği, sivilce, mide bulantısı, sinirlilik, düşük libido

DESIRETT de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz DESIRETT’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir