CERAZETTE 75 mcg Film Kaplı Tablet

Desogestrel adlı etken maddeyi içinde bulunduran CERAZETTE sırasıyla; Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları, Cinsiyet Hormonları- Genital Sistem Modülatörleri, hormonal kontraseptifler (sistemik)  Progestojenler ve desogestrel şeklinde sınıflandırılmış olup, G03AC09 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz CERAZETTE, MERCK SHARP DOHME İLAÇLARI firmasının ürünüdür .

CERAZETTE için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, CERAZETTE ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, CERAZETTE dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; CERAZETTE kullanım şekli; CERAZETTE yan etkisi, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi CERAZETTE Film kaplı Tablet ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

CERAZETTE 75 mcg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

CERAZETTE 75 mcg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

CERAZETTE 75 mcg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

CERAZETTE 75 mcg Film Kaplı Tablet Kısa Ürün Bilgisi

İlacın etken maddesi Desogestrel’dir. CERAZETTE doğum kontrol hapı, gebelikten korunmada; kontraseptif

CERAZETTE’e, menstrüel kanamanın 1. günü başlanır. Günde 1 adet tablet her gün aynı saatlerde.

Kontrendike: desogestrel alerjisi, hamilelik şüphesi, pulmoner embolizm veya derin ven trombozu, kanser, karaciğer yetmezliği.

Emzirenler CERAZETTE’i hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

Etkileşim: fenobarbital, primidon, topiramat, karbamazepin, felbamat, okskarbazepin, lamotrijin, siklosporin, klaritromisin, itrakonazol, ketokonazol, eritromisin, diltiazem, telaprevir, (sarı kantaron, rifabutin, rifampisin,

Yan etki: kilo alma, adet düzensizliği, mide bulantısı, sivilce, sinirlilik, düşük libido, memelerde hassasiyet, duygu durum bozukluğu

CERAZETTE de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz CERAZETTE’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir