DERMITON % 10 Losyon

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Krotamiton‘dur. Dermiton Losyon, uyuz akarlarının çoğalmasını engelleyici, akarların sebep olduğu derideki kabartılı kızarıklıkları ve kaşınmaları dindirici bir ilaçtır. Kaşınan yerlere sürüldüğünde kaşıntı ve kızarıklığı keser. Dermiton, kaşındırıcı ve bulaşıcı bir deri hastalığı olan uyuz kaşıntılarının iyileştirilmesinde; ayrıca arı sokması, sivrisinek ısırığı gibi böcek sokması/ısırmasına bağlı kaşıntılar, bulaşıcı bir hastalık olan suçiçeği kaşıntıları, kurdeşene bağlı kızarıklık ve kaşınmalar; deride kabartı, kızartı ve kaşıntı ile belirgin mayasıl, alerjik egzamaya (atopik dermatite) ve stres egzamasına (Liken Simpleks Kronikus’a) bağlı kaşıntı ve kızarıklıklar ile koltuk altları, meme altları, göbeğin kıvrımlı yerleri, kuyruk sokumu, kasıklar, bacak arası gibi derinin birbirine sürtünen yerlerindeki terleme sonucu oluşan kızartı ve kaşıntılarda kullanılmaktadır.

 

Dermiton Losyon Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmemektedir.
  2. Dermiton, kaşınan yerlere sürüldüğünde kaşıntıyı kesici özelliğe sahiptir.
  3. Akıntılı ve iltihaplı herhangi bir cilt enfeksiyonunuz varsa; bu ilacın kullanımı sizin için uygun değildir.
  4. Açık yaralı, kesik ve yanık deriye sürülmemelidir.
  5. Yüzünüze, özellikle gözünüze temasında kaçınınız. Kazara teması durumunda bol su ile yıkayınız.
  6. Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.
  7. Losyonu kullanmaya başladıktan birkaç gün sonra şikayetlerinizde bir iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse hekiminizle görüşünüz.
  8. Uyuz enfeksiyonunun tamamen temizlenmesi ve tekrarlamaması için beden temizliğinizin yanı sıra  giysiler, çarşaflar ve havlularınızın da temiz olmasına özen gösteriniz.
  9. Tedaviniz süresince deride tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  10. Losyonu sürdükten sonra, cildinizin hava almasını engelleyecek dar ve sıkı kıyafetler giydirmeyiniz, kıyafetlerin pamuklu olmasına dikkat ediniz.
  11. Hamilelik dönemindeyseniz veya bebek emziriyor sanız bu dönemlerde kullanılması sakıncalıdır.

 

Dermiton Losyon‘ un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. Losyonu sürmeden önce duş alıp, bedeninizi kurulamalısınız. Uyuz hastalığı için kullanıyorsanız, bedeninize boynunuzdan ayak tabanına kadar yeterli miktarda losyonu sıkıp, masaj yaparak sürünüz. Bu işlemi her gün  1 defa ve aynı saatlerde tekrarlamaya özen gösteriniz. Üç beş gün kullanmanız yeterli olacaktır.
  3. Diğer kaşıntılar için kullanıyorsanız, bir miktar losyonu kaşınan yerlere sıkıp, masaj yaparak sürünüz. Günde iki ve üç defaya kadar sürülebilir.
  4. Losyonu sürdükten sonra temiz çamaşırlar giyiniz.

 

 İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Losyonun kullanımına bağlı olarak  sık rastlanan herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Krotamiton
İlaç Marka İsmi: DERMITON %10 Losyon

DERMITON % 10 Losyon kullanma talimatı


DERMITON Losyon kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir