CALCITAMIN D3 1000 mg 880 IU Efervesan Granül İçeren Saşe

Endikasyon Bilgisi :

CALCITAMIN D3 1000 mg 880 IU Efervesan Granül İçeren Saşe‘nin içindeki aktif maddelerden D3 vitamini (Kolekalsiferol), ince bağırsaklardan kalsiyum emilimini arttıran ve kalsiyumun kemik yapımında kullanılmasını düzenleyen bir vitamindir. Diğer aktif madde ise dişler ve kemikleri güçlendiren aynı zamanda kalp, sinir sistemi ve kas sağlığı üzerinde de etkinliği olan Kalsiyum Karbonat‘tır. CALCITAMIN D3, vücutta D vitamininin yetersizliği ve aynı zamanda kemiklerde kalsiyum kaybının da artmasıyla ilişkili dişlerde dökülme, çürüme, iskelet sistemin hastalıkları, omurgada çökme, kamburluk, kalça kemiği,  kol ve bacak kemiklerinde ağrı, duruş ve denge bozukluğu veya kolay kırılma ile belirgin kemiklerin yumuşaması ve erimesi sonucu gelişen kemik hastalıklarında yardımcı tedavi olarak ve omurga, kalça, bilekler vb. kemiklerde kırılma ihtimali  yüksek olan osteoporozlu kişilerde özellikle menopoza girmiş kadınlarda kırık oluşumunu önlemek amaçlı kullanılmaktadır.

 

CALCITAMIN D3 1000 mg 880 IU Efervesan Granül İçeren Saşe  Hakkında Bilmeniz Gereken Noktalar :

  1. Herhangi kalp hastalığı veya nöbet hastalığınız varsa ya da ağır böbrek hastalığı, böbrek taşı, Sarcoidosis hastalığı, iltihabi veya bakteriyel bir enfeksiyon, yemek borunuzda darlık, onikiparmak bağırsağınızda veya midenizde yara, hazımsızlık, akciğer hastalığı, çok sık alkol tüketimi veya tütün bağımlılığı durumlarında birisine sahipseniz; CALCITAMIN D3 ilaçla tedaviye başlamadan önce bu hususları hekiminizle etraflıca görüşmelisiniz.
  2. İlacınızı aksatmadan her gün günün aynı saatlerinde kullanmaya dikkat ediniz. CALCITAMIN D3 kullanımını hekimin belirlediği zamandan önce bırakmayınız.
  3. Hamileyseniz veya hamile olma ihtimaliniz varsa veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. CALCITAMIN D3 hamilelik döneminde sadece hekim kontrolünde, emzirme dönemlerinde, hekimin belirttiği dozlarda kullanılmasında bir sakınca yoktur.

 

CALCITAMIN D3 1000 mg 880 IU Efervesan Granül İçeren Saşe Nasıl Kullanılır :

  1. CALCITAMIN D3, hekim nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince hekiminizin direktiflerini harfiyen yerine getiriniz.  Hekim tarafından belirlenen doz miktarını ve süreyi dikkate alınız. Denilen miktardan daha fazla kullanmak ya da ilacı bırakmanız ikaz edildiği halde ısrarla kullanmaya devam etmeniz halinde sağlığınız bozulabilir.
  2. Önerilen her bir dozun  1 bardak suyun içinde çözünmesini sağlayınız ve bekletmeden içiniz. Yemek esnasında yemekten hemen sonra tok karına kullanılması önerilmektedir.

 

CALCITAMIN D3 1000 mg 880 IU Efervesan Granül İçeren Saşe Yan Etkileri :

  1. CALCITAMIN D3 kullanımına bağlı eklem ve kas ağrısı, çene ağrısı, şişlik, sırtta ve karın  boşluğunda ağrı ve yanma, soluma zorluğu, deride kaşınma, kabarma, bilinç bulanıklığı gibi çok nadir görülebilen şikayetlerden herhangi biri yan etki olarak görüldüyse; tedavi desteği için acilen bir sağlık kuruluşuna gidiniz.
  2. CALCITAMIN D3 kullanırken daha hafif yan etkiler de görülebilir : ağız tadında değişiklik, mide bulanması, mide asidinde artış,  ishal veya kabızlık, idrar sıklığı, iştah kaybı.

 

İlaç Etken Maddesi: Kalsiyum Karbonat, Vitamin D3
İlaç Marka İsmi: CALCITAMIN D3 1000 mg 880 IU Efervesan Granül İçeren Saşe

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir