BRILINTA 60 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Tikagrelor’dur.  BRILINTA 60 mg Film Kaplı Tablet etkisini; beyin ve kalpteki kan damarlarında pıhtılaşma hücrelerinin kümeler oluşturmasına mani olmak suretiyle gösterir. Bu durum, damarlardaki kan akımını artırır, dolaşımı rahatlatır ve damar tıkanıklığını önler.  BRILINTA, son 1 yıl ila 3 yıl içerisinde kalp krizi geçirenlerde; gelecek yeni bir krizin veya felcin önlenmesi ve kan damarları veya kalp hastalığına bağlı ölüm riskinin azaltılması amacıyla kullanılır.

 

BRILINTA 60 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

  1. Her bir tableti 60 mg  Tikagrelor ihtiva eden BRILINTA ,transparan takvimli blister (güneş/ay sembolleri ile birlikte) 56 adet (4×14) tablet bulunan karton kutuda satışa sunulmuştur.
  2. BRILINTA, 18 yaşından küçüklere verilmemelidir.
  3. Tedaviden en iyi sonucu almak için, ilacınızı aksatmadan her gün günün aynı saatlerinde hekiminizin önerdiği dozajda kullanmaya özen göstermelisiniz.
  4. Eğer ameliyat  olacaksanız, BRILINTA kanamayı arttırabileceğinden, kullanımını ameliyattan 1 hafta önce bırakmanız gerekmektedir. Bu ilaçla tedavi gördüğünüzü ameliyattan belli bir süre önce hekiminize bildirmelisiniz.
  5. Eğer beyin kanaması sebebiyle felç öykünüz var ise ya da  karaciğer rahatsızlığı veya vücudunuzun herhangi bir yerinde devam eden kanama, bakteri veya mantar kaynaklı bir rahatsızlığınız ya da kan tahlillerinizde ürik asit seviyesinde yükseklik, sara nöbeti, migren, sindirim sisteminizde kanama,  yavaş kalp ritmi, soluk alıp vermede zorlanma veya akciğerlerinizde herhangi bir rahatsızlık var ise ya da   ritonavir, atazanavir, klaritromisin, nefazodon,  sisaprid, ergot alkaloidler, ketokonazol, nefazodon, simvastatin, lovastatin,  karbamazepin, fenitoin, fenobarbital, verapamil, Beta blokörler,  digoksin, diltiazem, kinidin, siklosporin, rifampisin, paroksetin, sitalopram, sertralin, nonsteroidal antiinflamatuvarlar (ağrı kesiciler), lovastatin ve simvastatin isimli ilaçlarla tedavi görüyorsanız; BRILINTA ile tedaviye başlamadan önce hekiminizle bu hususları görüşmelisiniz.
  6. Emziren anneler ve hamilelerin hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.
  7. İlacın etken maddesine karşı hassasiyetiniz var ise bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  8. BRILINTA, araba veya alet kullanımını etkilemesi düşünülmez. Yine de ilacın üzerinizde yaratabileceği yan etkilerine karşı,  dikkat isteyen işleri yaparken çok tedbirli davranınız.

 

BRILINTA 60 mg Film Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz  BRILINTA ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz. Yanlış ve talimat dışı kullanımlar hastalığın seyrini olumsuz bir şekilde etkiler, sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. Hekim tarafından belirlenen dozaj miktarını ve kullanma süresini dikkate almalısınız.
  3. İlacınızın her bir dozunu yeterli miktarda beraber yutunuz. Tercihen, yemekten sonra ya da öğün aralarında da kullanılabilir.
  4. Erişkinler için günlük tavsiye edilen doz miktarı: günde 2 defa 1’er tablet (her gün aynı saatlerde olmak şartıyla sabah 60 mg, akşam 60 mg) olacak şekilde kullanılır.

 

BRILINTA 60 mg Film Kaplı Tablet Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi alerjiyi işaret eden bir durumda; acilen hekimi bilgilendiriniz.
  2. soluma güçlüğü, test sonuçlarında kanda ürik asit seviyesinde yükselme, kan hastalığına bağlı kanama BRILINTA’nın en yaygın görülen yan etkileridir.
  3. BRILINTA ‘nın yaygın görülen yan etkileri; Düşük tansiyon, görmede bulanıklık, baş dönmesi, sersemlik hali, senkop (bayılma), mide ülseri, hazımsızlık, mide bulantısı, baş dönmesi, ciltte morarıklık, döküntü, kaşıntı, eklemlerde şişme ve ağrı, ishal, kabızlık, diş eti kanaması, burun kanaması, solunum sisteminde veya idrar yollarında kanama.

 

İlaç Etken Maddesi: Tikagrelor
İlaç Marka İsmi: BRILINTA 60 mg Film Kaplı Tablet

BRILINTA 60 mg; Kan ve kan yapıcı organlar, Antitrombotikler, Platelet agregasyon inhibitörleri, tikagrelor olarak sınıflandırılmış farmakoterapötik grupta ve B01AC24 ATC koduyla TİTCK  ilaç listesinde yer alır. Piyasada normal reçeteyle satılan BRILINTA’nın ruhsatı ve üretimi, AstraZeneca İlaç firmasına aittir.
BRILINTA 60 mg film kaplı tablet hakkında detaylı açıklamalarla hastayı bilgilendirmek amacıyla bu bölümde;
—BRILINTA 60 mg nedir ve ne için kullanılır;
—BRILINTA 60 mg kullanmadan önce dikkatli olunması gereken hususlar ve alınması gerekli olan tedbirler nelerdir;
—BRILINTA 60 mg. nasıl kullanılır;
—BRILINTA 60 mg olası yan etkileri nelerdir;
—BRILINTA 60 mg nasıl saklanır; gibi sorulara cevaben AstraZeneca İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından sunulan daha geniş kapsamlı bilgiler bulunmaktadır.
BRİLİNTA 60 mg Tablet, prospektüsü-kullanma talimatı
BRİLİNTA 60 mg Tablet kullanma talimatı

BRİLİNTA 60 mg Tablet kısa ürün bilgisi
BRİLİNTA 60 mg Tablet kısa ürün bilgisi (prospektüsü)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir