NOVAQUA tek dozluk göz damlası

Endikasyon Bilgisi :

NOVAQUA tek dozluk göz damlası’nın içinde polivinil alkol, povidon etken maddeleri bulunur. NOVAQUA gözlerdeki  kuruluk ile ilgili hastalıklarda gözün iç kısmındaki ıslaklığın korunmasında etki gösterir ayrıca antiseptik özelliğe de sahiptir.  NOVAQUA, gözyaşı salgılanmasında azalma veya bozukluk durumları ile tek veya her iki gözün olağan dışı bir şekilde dışarıya doğru büyümesi ya da göz kapağı bozukluklarında görülen alt veya üst göz kapağının açık  kalması sonucu göz küresini tam olarak örtememesi ya da trahom enfeksiyonu, göz kırpma refleksinde azalma gibi kurumaya sebep olan göz hastalıklarında ve enfeksiyon oluşumunun önlenmesinde kullanılmaktadır.

 

NOVAQUA tek dozluk göz damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Noktalar :

  1. NOVAQUA ilacı düzenli olarak aksatmadan uyguladığınız halde, birkaç gün içerisinde yakınmalarınızda  bir düzelme olmazsa, acilen hekiminizi arayınız.
  2. Bu ilacı kullanırken görmenizde bozulma, gözünüzde normalin üzerinde sulanma, kızarma veya devamlı süren rahatsızlık hissi ortaya çıkarsa, ilacın kullanımını durdurup, hekiminizle görüşmelisiniz.
  3. İlacı uyguladıktan hemen sonra geçici puslu görme yan etki olarak görülebilir. Görüşünüz düzelmeden araba ya da alet kullanmak gibi dikkat gerektiren işlerden uzak durunuz.
  4. Hamilelerde  ve emziren annelerde doktora danışmadan kullanılması önerilmez.
  5. İlacın etken maddesine karşı duyarlılığınız varsa bu kullanmayınız.
  6. Damlalığın uç kısmını eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzey ile temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon gelişebilir.
  7. Gözünüzde lens varken damlayı gözünüze uygulamayınız. İlacı damlatmadan önce lensler çıkarılmalı, hekimin tavsiye ettiği miktardaki damlayı damlattıktan sonra lensinizi takmak için en az 15-20 dk lık bir beklemenin ardından lenslerinizi kullanabilirsiniz.

 

NOVAQUA tek dozluk göz damlası’nın Kullanım Şekli :

—Başınızı arkaya doğru hafifçe eğiniz, alt göz kapağını aşağıya doğru parmağınızla çekip, yukarıya bakınız. Damlayı gözünüze uygulayınız ve gözünüzü kapayınız. Damlayı uygularken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık bir dakika böyle durunuz. Eğer aynı göze birden fazla damla damlatacaksanız, bu işlemi beş dakika ara ile tekrarlayınız.

—Bu ilacı hekiminiz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız faydalı olur.  Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerine tamamıyla uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığınız üzerinde zararlı etkiler oluşturur. Hekim tarafından belirlenen doz miktarını ve süreyi dikkate almalısınız.

 

NOVAQUA tek dozluk göz damlası Yan Etkileri :

  1. Puslu görme ilacın geçici yan etkisi olarak bildirilmiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: polivinil alkol, povidon
İlaç Marka İsmi: NOVAQUA tek dozluk göz damlası

NOVAQUA tek dozluk göz damlası kullanma talimatı(ilaç prospektüsü)

NOVAQUA tek dozluk göz damlası kullanma talimatı(ilaç prospektüsü)

NOVAQUA tek dozluk göz damlası kısa ürün bilgisi

NOVAQUA tek dozluk göz damlası kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir