BONVİVA 150 mg film kaplı tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: BONVİVA 150 mg film kaplı tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: ibandronik asid adlı etken maddeyi içinde bulundurur. BONVİVA 150 mg, kırık oluşma riskini azaltmak amacıyla menopoza giren kadınların osteoporoz tedavisi ve tümöre bağlı kanda yüksek derecede kalsiyum bulunması ( hiperkalsemi) durumunda; kullanılır.
  3. BONVİVA DOZAJI: Ayda 1×1
  4. BONVİVA kontrendikeleri: alerji, 1 saat boyunca oturur vaziyette ya da ayakta duramayacak hastalarda, hipokalsemide ve yemek borusunda rahatsızlık varlığında.
  5. BONVİVA, hamilelikte C kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Etkileşim: nonsteroid antienflamatuvarlar, asetilsalisilik asit
  7. BONVİVA’nın yan etkisi: iskelet-kas ağrısı ve sertlik, miyalji, bulantı. baş ağrısı.
  8. BONVİVA 150 mg film kaplı tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. BONVİVA ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. BONVİVA sırasıyla, Kas İskelet Sistemi, Kemik ilaçları, Bisfosfonatlar ve ibandronik asit olarak sınıflandırılmış şekilde, M05BA06 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz BONVİVA’nın üretimini Ali Raif İlaç Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. BONVİVA için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

BONVİVA 150 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
BONVİVA 150 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

BONVİVA 150 mg kısa ürün bilgisi
BONVİVA 150 mg kısa ürün bilgisi

BONVİVA Ruhsatı: Atnahs Pharma UK Ltd. lisansı ile
Ali Raif İlaç Sanayi A.Ş.
Yeşilce Mah. Doğa Sokak No: 4 Kağıthane / İstanbul -34418

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir