BARICUS jel

BARICUS Jel Nedir ve Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Heparin Sodyum, Allantoin, Soğan eksraktı (Allium Cepa)‘dır. BARICUS JEL, topikal bir ilaçtır ve ameliyat, kaza ya da hastalık gibi çeşitli nedenlerle oluşan yaranın kapanmasından sonraki  cilt üzerindeki yara izi dokularını tedavi amacıyla kullanılır. BARICUS; çukurlaşan sivilce izleri, ameliyat izleri, yaralanmaya bağlı hareketlerin kısıtlanması ve görünüm olarak kötü gözüken yara izleri,  parmakların avuç içine doğru kasılması, travmaya bağlı kasta ya da  kas kirişinde kısalık ile hareketliliğin azalması;  vücutta kol veya bacak gibi çıkıntılı herhangi bir uvzun kesilmesi sonucunda oluşan izler, çukurlaşan sivilce izleri ve yanık izlerinin giderilmesinde etkisini gösterir.

 

BARICUS JEL Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1.  BARICUS, yaranın kapanmasından sonra, oluşabilen cilt üzerindeki yara izi dokularının tedavisi için kullanılan bir jeldir.
  2. Taze yara izlerinin (nedbe) tedavisinde aşırı soğuk, UV ışını (doğrudan güneş ışını) ve çok güçlü masaj gibi fiziksel tahrişlerden uzak durulmalıdır.
  3. Sert, eski yara izlerinin kapatılmasında, kullanımdan iyi sonuç almak için  ilgili bölgeye ilacı uyguladıktan sonra üzerini kapatıp, gece boyunca bekletilmelidir.
  4. İlacın kullanımından en iyi sonucu almak için, taze yara kapanmasının ardından,  tedaviye hemen başlanmalıdır. Bu surette yara izi gelişimi önlenebilir.
  5. BARICUS’un bileşenlerinden sorbik asit, kontak dermatit  gibi lokal deri reaksiyonlarına; bir diğer yardımcı madde pmetilhidroksibenzoat’ ta alerjik reaksiyonların  (muhtemelen gecikmiş) ortaya çıkmasına neden olabilir. BARICUS kullanırken bu tür durumların olup olmadığına dikkat edilmelidir.
  6. BARICUS, uzun dönemli kullanımı da dahil olmak üzere oldukça iyi tolere edilir. Sürülen alanlarda görülen kaşıntı, yara izlerinde iyileşmenin olduğunun işaretidir. Böyle bir durumda BARICUS kullanmayı bırakmayınız.
  7. İlacın kullanımı tedavi edilecek izin büyüklüğüne göre haftalarca ya da aylarca sürebilir.
  8. Hamilelerde BARICUS kullanılıp kullanılmayacağına dair bir veri bulunmamaktadır. Hamilelikte ilaç kullanımından kesinlikle uzak durulmalı ve sadece tıbbı gereksinim durumlarında ilacın yararı ve zararı hekim tarafından belirlenmek sureti ile kullanılmalıdır.
  9. Heparin sodyum ile Allantoin ve Soğan ekstresinin anne sütüyle atılıp atılmadığına dair bir veri yoktur. Emzirmeye devam edilip edilmeyeceği hususunda ; BARICUS’la tedavinin anne ve bebek için yararı hekimce gözönünde bulundurulacaktır.
  10. 12 aylığın üzerindeki bebekler  ve çocuklarda günlük önerilen BARICUS; günde 1 ya da 2 defa kullanılır.
  11. BARICUS’un bileşenlerinden sorbik asit, kontak dermatit  gibi lokal deri reaksiyonlarına; bir diğer yardımcı madde pmetilhidroksibenzoat’ ta alerjik reaksiyonların  (muhtemelen gecikmiş) ortaya çıkmasına neden olabilir. BARICUS kullanırken bu tür durumların olup olmadığına dikkat edilmelidir.

 

BARICUS JEL’in kullanım Şekli:

  1. Genelde, BARICUS, uzun dönemli kullanımı da dahil olmak üzere çok iyi tolere edilir. Sürülen alanlarda görülen kaşıntı, yara izlerinde iyileşmenin olduğunun işaretidir. Böyle bir durumda BARICUS kullanmayı bırakmayınız.
  2. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  3. İlacı parmağınızın ucuyla ince bir tabaka halinde  tedavi edilecek bölgeye için masaj yaparak sürünüz.  Sert ve eski yara izlerinin tedavisinde ilgili bölgeye ilacı uyguladıktan sonra üzerini kapatıp, gece boyunca bekletilmelidir.
  4. Doktorunuz başka bir tavsiyede bulunmadıysa; BARICUS Jeli günde birkaç defa yara izi üzerine sürünüz. Tedavinin süresi varolan izlerin ebadına, kas kısalmasının boyutuna ve derinliğine göre uzayabilir.
  5. Yaranın iyileşmesinden sonra mümkün olan en kısa zamanda BARICUS’la tedaviye başlanması; yara izlerinde gelişmeyi önlenmek açısında çok önemlidir.
  6. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.

 

BARICUS jel’ in diğer ilaçlarla etkileşimi:

  1. BARICUS’un herhangi bir ilaçla etkileşimine dair bir bilgi yoktur.

BARICUS jel’in Olası Yan Etkileri :

—BARICUS’un yaygın olmayan yan etkileri : deride incelme (deri atrofisi), renk koyulaşması.
—BARICUS’un bilinmeyen yan etkileri : Aşırı duyarlılık (Alerjik reaksiyonlar) belirtileri; yüzde, ağızda, dudakta, dilde ve boğazda şişme, nefes darlığı, ürtiker (kurdeşen), uygulama yerinde soyulma,  Ciltte gerginlik hissi, ağrı hissi, içi cerahat dolu deri kabartıları nedeniyle kızarıklık; uyuşma, karıncalanma (parestezi), temasla ortaya çıkan deri hastalığı (kontak dermatit),  ciltte yangı, yanma ve şişlik.
—BARICUS’un  yaygın görülen yan etkileri : Damarların genişleyerek ciltte görünür hale gelmesi (telenjiektazi), kaşıntı, kızarıklık.

 

İlaç Etken Maddesi: Heparin Sodyum(0,4 mg), Allantoin (10 mg), Soğan eksraktı-Allium Cepa(100 mg)
Yardımcı maddeler : Sorbik asit (1 mg), Metil parahidroksibenzoat (E218) 1,5 mg, Ksantan sakızı, Polietilen glikol, Çam esansı, Deiyonize su
İlaç Marka İsmi : BARICUS  %0.04/ %1/ %10 jel

Ruhsat sahibi: 
Adı : Santa Farma İlaç San. A.Ş.
Adres :  Okmeydanı, Boruçiçeği Sok. No: 16 34382 Şişli-İSTANBUL
Tel: +90 212 220 64 00
Faks: +90 212 222 57 59

Üretim yeri :  Santa Farma İlaç San. A.Ş.
GEBKİM Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi,
Çerkeşli Yolu Üzeri, Erol Kiresepi Cad. No:8, 41455
Dilovası-KOCAELİ
Tel: (+90 262) 674 23 00
Fax: (+90 262) 674 23 21

 

BARICUS  JEL Kullanma Talimatı

BARICUS JEL Kullanma Talimatı


BARICUS  JELİN Kısa ürün bilgisi

BARICUS JELİN Kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir