ASİST COLD C 600 mg/600 mg/300 mg Toz İçeren Saşe

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol, Asetilsistein ve Askorbik Asit (C vitamini)‘dır. ASİST COLD C Toz İçeren Saşe, ağrı kesici, ateş düşürücü, balgamı  eritici ve atılımını kolaylaştırıcı (mukolitik) etkiler gösterir.  Beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek ateşi düşürür, ağrıyı keser; balgam eritici etkisiyle de solunum yollarını kaplayan yoğun şekildeki balgamı sulandırarak kıvamını azaltıp, verimli bir öksürük oluşturur ve kolay bir şekilde dışarıya atılmasını sağlar. Göğüs tıkanıklıklarını azaltır.  ASİST COLD C, ateş, vücut ağrısı ve burun tıkanıklığı ile beraber solunum yollarında yoğun kıvamlı balgam oluşumunun da  eşlik ettiği soğuk algınlığı  belirtilerinin kısa süreli tedavisinde kullanılır.

 

ASİST COLD C Toz İçeren Saşe Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa; kullanmanız önerilmez.
  2. ASİST COLD C, ağrı kesici, ateş düşürücü ve balgam söktürücü etkilere sahiptir.
  3. •3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması yada yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, bir doktora başvurunuz.
  4. Tedaviniz sırasında bol bol sıvı tüketiniz.  Bol sıvı alımı ilacın balgam söktürücü etkisini arttırmaktadır.
  5. Öksürük kesici ilaçlarla birlikte kullanmayınız. Öksürük kesici ilaçlar öksürük refleksinin azalmasına sebep olacağından, balgamın öksürükle dışarıya atılmasını engeller.
  6. ASİST COLD C, size  sadece mevcut durumunuz için reçete edilmiştir. Doktorunuz önermedikçe, başka rahatsızlıklarınız için kullanmayınız. Hiçbir zaman başkasıyla paylaşmayınız.
  7. Bulantı ve kusmaya sebep olabilecek herhangi bir rahatsızlığınız  varsa; kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. İlacın kullanımı bulantı ve kusmayı arttırabilir.
  8. Eğer antibiyotik tedavisi görüyorsanız, bu ilacı antibiyotiği aldıktan 2 saat önce veya sonra alınız.
  9. Eğer şiddetli karaciğer veya böbrek yetmezliğiniz varsa ya da alkol alıyorsanız veya alkol  kaynaklı  karaciğer  hastalığınız varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  10. Bazı durumlarda  ASİST COLD C Toz İçeren Saşe kullanımı özel dikkat gerektirir. Bundan dolayı herhangi bir sağlık sorununuz  özellikle  astım hastalığınız veya bronkospazm geçmişiniz varsa ya da karaciğer veya böbrek işlev bozukluğunuz varsa veya yüksek tansiyon, kalp-damar hastalığı, epilepsi (sara),  tiroid bozukluğu, böbrek üstü bezi yetmezliği veya tümörü, safra kesesi hastalığı, şeker hastalığı, QT Sendromu, anemi (kansızlık), sarılık veya göz tansiyonunuz varsa yada alkol kullanıyorsanız veya prostat büyümesi sonucu idrar tutukluluğunuz varsa ya da Peptik ülser (mide veya oniki parmak bağırsağında yara), yemek borusunda toplardamar genişlemesi varsa veya öksürük refleksi/ öksürük yeterli değilse; bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuz hakkında bilgi veriniz. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  11. Tedaviniz süresince, parasetamol içeren başka bir ilaç kullanmamaya özen gösteriniz.
  12. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait (depresyon tedavisinde kullanılan bir grup ilaç) herhangi bir ilaç kullandıysanız;  bu ilacı kullanmayınız. Eğer MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden öksürük veya soğuk algınlığı ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  13. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  14. •14 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  15. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ASİST COLD C Toz İçeren Saşe’nin Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Bir paket tozu su bardağına boşaltınız. Su bardağının yarısına kadar içme suyu ilave ediniz ve karıştırarak tozun çözünmesini sağlayınız. İlacınız tamamen eridikten sonra bekletmeden içiniz.
  3. —14 yaşın üzerindeki çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz; Günde 1 kez 1 saşe önerilir.
  4. Tercihen aç veya tok karnına alınabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

İlaç Etken Maddesi:   Parasetamol, Asetilsistein, Askorbik Asit (C vitamini)
İlaç Marka İsmi: ASİST COLD C 600 mg/ 600 mg/300 mg Toz İçeren Saşe

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir