ASE COLD PEDİATRİK Şurup

ASE COLD Nedir ve Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol (120 mg), Oksolamin sitrat (50 mg) ve Klorfeniramin maleat (1 mg)‘ dır. ASE COLD PEDİATRİK Şurup, ağrı kesici, ateş düşürücü, balgam eritici ve üst solunum yollarında burun akıntısı, hapşırma, göz sulanması gibi alerjik belirtileri giderici etkilere sahiptir. Beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek ateşi düşürür, ağrıyı keser; balgam eritici özelliğiyle balgamı sulandırarak öksürüğü yumuşatır, vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı üst solunum yollarındaki  alerjik belirtilerde antihistaminik etki eder. ASE COLD, soğuk algınlığı, grip, nezle, alerjik nezle, soluk borusu iltihabı, farenjit, sinüzit gibi üst solunum yolu akut enfeksiyonları ile birlikte görülen gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, hapşırma, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrısı, öksürük, üşüme, ateş ve vücut kırıklığı durumlarında kullanılmaktadır.

 

ASE COLD PEDİATRİK Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine ya da diğer bileşenlerine karşı hassasiyetiniz var ise; bu ilacı kullanmamalısınız.
  2. ASE COLD PEDİATRİK, ağrı kesici, ateş düşürücü, balgam eritici ve histaminin etkilerini engelleyici etkilere sahiptir.
  3. Eğer, 3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşiniz azalmazsa yada yeni rahatsızlık semptomlarının ortaya çıkarsa ASE COLD alımını kesip, hekiminizle irtibata geçiniz.
  4. ASE COLD‘u diğer parasetamol içeren ağrı kesiciler ve antihistaminik ilaçlarla beraber eş zamanlı kullanmayınız.
  5. Eğer ağır karaciğer veya böbrek hastalığınız var ise ya da mide ve bağırsak ülseri, bağırsak veya idrar kanalında tıkanma, mide veya bağırsakta ülseri, KOAH, amfizem, bronşiyel astım, bronşiektazi ya da herhangi bir türde nöbet hastalığı, yüksek göz içi basıncı, prostat problemi durumlarından birinin varlığında; ASE COLD  kullanmamalısınız.
  6. Eğer kalp ritminizde düzensizlik, kemik iliği fonksiyonlarınızda bozukluk. ileri derecede hipertansiyon, kalp ve  damar hastalığı, yüksek karaciğer enzimleri ve sarılık (Gilbert sendromu), alkol tüketimi, tıkayıcı solunum yolu hastalığı, akciğer rahatsızlığı,  hipertiroid, kan hastalığı (anemi) durumlarında birisi sizde mevcutsa;  ASE COLD‘u hekime danışmadan kullanmamalısınız.
  7. Parasetamolü ilk defa alıyorsanız ya da geçmişte kullanım öykünüz var ise;  ilacı ilk aldığınızda veya daha sonraki kullanımlarınızda cildinizde döküntü, kızarıklık ortaya çıkabilir. Böyle bir reaksiyon görüldüğünde hekime haber verilmeli ve tedavi kesilmelidir. Daha önceden parasetamol kullanımına bağlı kendinizde deri reaksiyonu geliştiyse; ASE COLD ilacı ya da içerisinde parasetamol etken maddeli başka bir ilacı kullanmayınız. Aksi halde hayati tehlike yaratabilen Stevens-Johnson sendromu (ciltte ve göz etrafında kan oturması, şişlik ve kızarıklıklarla belirgin ), akut generalize ekzantematöz püstüloz (yüksek ateşle birlikte cerahatlı küçük kabarcıklarla belirgin) ve  oksik epidermal nekroliz (içi sıvı dolu kabarcıklar) gibi deri reaksiyonlarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz.
  8. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait (depresyon tedavisinde kullanılan bir grup ilaç) herhangi bir ilaç kullandıysanız;  ASE COLD’u almadan önce hekiminize bu konuyu söyleyiniz. Eğer MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden öksürük veya soğuk algınlığı ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  9. ASE COLD’u kullanırken alkol almayınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  10. ASE COLD kullanımı uyuşukluğa, baş dönmesine veya uykuya sebebiyet verebilir. Araç ya da makine kullanmak gibi uyanık ve dinç olmayı gerektiren işler yaparken tedbirli davranınız.
  11. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde ASE COLD hekime danışılmadan kullanılmamalıdır. ASE-COLD gebelik döneminde sadece hekim önerisiyle ilacın risk/yarar oranı göz önünde bulundurularak kullanılmalıdır. Klorfeniramin maleat anne sütüne önemli miktarda geçer; bu düzeyde ilacın bebek için zararlı etki oluşturduğu bilinmemekle beraber kullanılmaması önerilir. Klorfeniramin maleat ve diğer antihistaminikler laktasyonu inhibe edebilir. ASE-COLD, eğer doktor ilacın emziren anneye sağlayacağı faydanın, emzirilen bebek üzerindeki riskini haklı göstereceğine inanıyorsa dikkatle kullanılmalıdır.

 

ASE COLD PEDİATRİK Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ASE COLD ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. ASE COLD Şurubu her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için  ölçekli kaşık ile alınız. Yemek kaşığı kullanmayınız.
  3. ASE COLD Şurubu, yemeklerden önce veya yemeklerden sonra kullanabilirsiniz.
  4. 12 yaşından büyük çocuklara ve erişkinlere günlük tavsiye edilen doz: 6 -8 saatlik  aralar ile günde 3-4 defa 1 er veya 2 şer ölçek (günde 8 ölçeği geçmemeli);
  5. 6 ila 12 yaş aralığındaki çocuklara, günlük tavsiye edilen doz: günde 3-4 defa  1 veya 2 şer ölçek (günde 4 ölçeği geçmemeli);
  6. ASE COLD, 6 ila 12 yaş çocuklarda sadece hekim kontrolünde kullanılabilir.

 

ASE COLD PEDİATRİK Şurup’un Olası Yan Etkileri :

  1. ASE COLD‘u aldıktan sonra, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde veya boğazda şişlik gibi ilaca karşı alerjik reaksiyon durumunda, acilen hekiminizi arayınız veya bir sağlık kuruluşundan tıbbı destek alınız.
  2. Baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı, kusma, karın ağrısı, hazımsızlık, gaz, kabızlık, uyuklama hali, üst solunum yolu enfeksiyon belirtileri ASE COLD‘un yaygın görülebilen yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Parasetamol, Oksolamin sitrat, Klorfeniramin maleat
İlaç Marka İsmi: ASE-COLD 120 mg/50 mg/1 mg pediatrik şurup

 

Ruhsat Sahibi : Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
Yenişehir Mah. Özgür Sok. No: 16-18 Ataşehir/İstanbul
0 216 456 65 70 (Pbx)
0 216 456 65 79 (Faks)
info@berko.com.tr

Üretici Firma : Berko İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş.
Adil Mah. Yörükler Sok. No: 2 Sultanbeyli/İstanbul
0 216 592 33 00 (Pbx)
0 216 592 00 62 (Faks)

ASE-COLD 120 mg/50 mg/1 mg pediatrik şurup kullanma talimatı


ASE-COLD 120 mg-50 mg-1 mg pediatrik şurup kullanma talimatı


ASE-COLD 120 mg/50 mg/1 mg pediatrik şurup kısa ürün bilgisi

ASE-COLD 120 mg-50 mg-1 mg pediatrik şurup kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir