AERIUS 0,5 mg Şurup

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Desloratadin’dir. AERIUS 0,5 mg/ml Şurup, vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı deride kabartılı kaşıntı, gözlerde sulanma, burun akıntısı, aksırık gibi alerjik belirtilerin tedavisinde etkili bir antihistaminiktir. AERIUS, kurdeşene (ürtikere) bağlı ciltte kabartılı kızarıklıkları ve kaşıntıları gidermek ve alerjik rinite (polen, akarlar, toz, küf gibi alerjenlere ve  saman nezlesine ) bağlı burunda tıkanıklık veya akıntı, öksürme, üst damakta, boğazda ve burunda kaşınma,  gözlerde yaşarma, kızarma gibi belirtileri gidermek için kullanılmaktadır.  Kullanımı 1 yaş üstü bebek ve çocuklar içindir.

AERIUS 0,5 mg Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın içindeki etken maddeye veya diğer maddelere karşı bir alerji hassasiyetiniz varsa; AERIUS kullanmayınız
  2. 1 yaşından küçük bebeklerde kullanmayınız.
  3. Eğer böbrek hastalığınız varsa; kullanmadan önce hekiminize söyleyiniz.
  4. İlaç kullanımına rağmen belirtilerinizde bir iyileşme görülmez, hatta daha da şiddetlenirse acilen hekiminizle görüşmelisiniz.
  5. AERIUS şurup, uyuklamaya sebebiyet vermese de, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  6. AERIUS şurubun hamilelik ve emzirme dönemlerinde hekime danışılmadan kullanılması tavsiye edilmez.

AERIUS 0,5 mg Şurup’un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. AERIUS’u size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. AERIUS kullanımı sadece hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacınızı her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doğru dozda aldığınızdan emin olmak için şurubun içindeki ölçülü pipet yardımıyla  alınız. AERIUS yemek sonrası veya öğün aralarında da kullanılabilir.
  3. Çocuk dozu: 1- 5 yaş günde 1 defa 1,25 mg (2,5 ml); 6-11 yaş günde 1 defa 2,5 mg (5 ml); 12 yaş üstü ve yetişkin dozu: günde 1 defa 5 mg (10 ml) alınması önerilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. AERIUS kullanırken, şiddetli karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda, boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yorgunluk, halsizlik, baş ağrısı, ağızda kuruluk, baş ağrısı ve 2 yaş altı çocuklarda diyare, ateş, uyuyamama AERIUS ‘un yaygın yan etkileridir.
  3. Çarpıntı, karaciğer iltihabı, sersemlik, mide bulantısı veya ağrı, şişkinlik, ishal, miyalji, bilirubinde yükselme, halüsinasyonlar, uykulu hal, nöbet, döküntü, psikomotor hiperaktivite, taşikardi, karaciğer enzimlerinde artma; AERIUS ‘un çok nadir görülebilecek yan etkileridir (10,000 hastanın birinden az)

İlaç Etken Maddesi:  Desloratadin
İlaç Marka İsmi: AERIUS 0.5 mg/ml Oral Çözelti (şurup)
AERIUS, sırasıyla; Solunum Sistemi, Sistemik Antihistaminikler, Diğer Sistemik Antihistaminikler ve Desloratadin şeklinde sınıflandırılmış olup, R06AX27 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz AERIUS, MERCK SHARP DOHME ILAÇLARI firmasının ürünüdür.

AERIUS 0,5 mg Şurup’a ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)


AERIUS 0,5 mg Şurup'a ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

AERIUS 0,5 mg Şurup’un kısa ürün bilgilendirmesi

AERIUS 0,5 mg Şurup'un kısa ürün bilgilendirmesi

AERIUS de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir