ACIDPASS Çiğneme Tableti

Endikasyon Bilgisi :

ACIDPASS Çiğneme Tableti, mide ağrısı, bulantı, yanma, gaz, ekşime, şişkinlik, yemek borusundan boğaza acı su gelmesi gibi midenin çok fazla asit salgılaması durumlarında asit oluşumunu azaltarak, midede bulunması gereken miktarı normal seviyeye indirir.

 

ACIDPASS Çiğneme Tableti Hakkında Bilmeniz Gereken Noktalar :

  1. ACIDPASS ‘ı kullandıktan sonra boğazınızda, dil ve dudaklarınızda şişlik, karın ağrısı, soluk alamama, bilinç kaybı, kurdeşen gibi alerjiyi işaret eden belirtilerde acilen hekiminizi arayınız.
  2. Göğüste yanma, her zaman mideden kaynaklanan bir yanmanın dışında kalp krizinin erken belirtisine işaret olabilir. Bundan dolayı göğsünüzde kola ilerleyen ağrı, aşırı terleme ve kusma görüldüğünde acilen bir sağlık kuruluşuna müracaatta bulununuz.
  3. Eğer karaciğer veya böbreklerinizde fonksiyon bozukluğu, troid bezinin fazla çalışması, geçmişte kanınızda kalsiyum ve magnezyum oranları yüksek çıkmışsa ya da midenizde tümör veya bağırsak tıkanması var ise ACIDPASS hekiminizle görüşmeden bu ilacı kullanmaktan kaçınınız.
  4. Hamilelik döneminde ve süt verme dönemlerinde hem bebek ,hem anneye zarar verme ihtimaline karşı hekiminize danışmadan ACIDPASS kullanılması sakıncalıdır.
  5. Bu ilaç ile tedaviye başladığınızda yakınmalarınız düzelmezse hatta daha da şiddetlenirse ACIDPASS almayı durdurup, mide tetkiklerinizi yaptırmak için doktorunuzla temasa geçiniz.

 

ACIDPASS Çiğneme Tableti Nasıl Kullanılır :

  1. ACIDPASS‘ı hekim nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekiminizin direktiflerini dikkate alınız.Tavsiye edilen miktardan daha fazla ya da ACIDPASS‘ın bırakılmasını gerektirecek bir durumda devam etmeyi ısrarla uzatırsanız başka bir rahatsızlık ortaya çıkabilir ve sağlığınız bozulabilir.
  2. ACIDPASS Tableti çiğneyerek veya emerek yutunuz. Günlük 2 tableti ve toplam tedavi süresi olan bir haftayı aşmayınız. Kullanımı, 16 yaşından büyüklerde uygundur.

 

ACIDPASS Çiğneme Tableti’n Yan Etkileri :

  1. ACIDPASS‘a bağlı yan etki olarak ciddi bir bildirim iletilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: famotidin, kalsiyum karbonat, magnezyum hidroksit
İlaç Marka İsmi: ACIDPASS 10 mg/800 mg/165 mg Çiğneme Tableti

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir