ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Linezolid’dir. ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet, vücuttaki bakterilerle savaşarak, belirli bakteri tiplerinin çoğalmasını durduran bir antibiyotiktir. ZYVOXID, toplum kökenli zatürre ve hastane kaynaklı zatürre tedavisinde ve deri üzerindeki veya deri altındaki bazı enfeksiyonların tedavisinde kullanılmaktadır.

ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücuttaki bakterilerle mücadele eden, antibiyotik bir ilaçtır.
  3. Soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı  enfeksiyonları tedavi etmemektedir.
  4. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait herhangi bir ilaç (örneğin fenelzin, izokarboksazid, selegilin, moklobemid) kullanıyorsanız veya 14 gün öncesine kadar kullandıysanız, böyle bir durumda ZYVOXID‘ i kullanmayınız. Eğer MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden bu ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  5. Eğer yüksek tansiyonunuz veya aşırı çalışan troidiniz varsa ya da böbrek üstü tümörü, manik depresyon, şizoafektif bozukluk yada zihinsel bir problem  varsa; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için detaylı kontrollere  ihtiyaç duyulabilir.
  6. Amitriptilin,sipramil, klomipramin, dosulepin, doksepin, fluoksetin, fluvoksamin, imipramin,
    lofepramin, paroksetin, sertralin gibi depresyon ilaçları; . Psödoefedrin veya fenilpropanolamin içeren soğuk algınlığı ve grip ilaçları veya burun tıkanıklığı (dekonjestan) ilaçları; .Sumatriptan ve zolmitriptan gibi migren ilaçları; Adrenalin (epinefrin) alerjik reaksiyon ilaçları; Noradrenalin (norepinefrin), dopamin ve dobutamin gibi tansiyon ilaçları; Petidin gibi ağrı kesici ilaçlar; Salbutamol, terbutalin, fenoterol gibi astım ilaçları; Buspiron gibi anksiyete ilaçları; Rifampisin (antibiyotik) ; bu ilaçlardan herhangi birini kullanıyorsanız, ZYVOXID in kullanımı sizin için uygun değildir.
  7. Eğer karaciğer veya böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa ya da şeker hastalığı, kansızlık, kolay kanama ve çürük oluşumu varsa veya antibiyotik kullanımına bağlı ishal olduysanız ya da önceden kriz veya nöbet geçirdiyseniz; kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz.
  8. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile ilacınızı doktorunuzun önerdiği süre boyunca kullanınız. Enfeksiyon tamamıyla tedavi edilmeden de şikayetlerinizde iyileşme belirtileri görülebilir.
  9. Kullanımı ishale sebep olabilir ve bu durum yeni bir enfeksiyonun başlangıç işareti olabilir. İlacın kullanımı sırasında aşırı sulu veya kanlı ishaliniz varsa ishali durdurmak için başka bir ilaç kullanmayınız. İlacın kullanımını durdurup, derhal doktorunuza başvurunuz.
  10. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz ZYVOXİD’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemekten önce, yemek esnasında veya yemekten sonra alınabilir.
  3. Günlük önerilen doz günde 2 defa ( 12 saatte bir ) 1 er  tablet alınır.
  4. Tedavi süresi genellikle 10 ila 14 günde tamamlanır. Hastalığın şiddetine göre bu süre 28 güne kadar da sürebilir.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. ZYVOXİD’i kullandıktan sonra karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Yan etki :Mide bulantısı, kusma, ishal, baş ağrısı, vajinal bölgede veya ağızda pamukçuk, ağızda metalik tat, çabuk kanama veya morarma yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Linezolid
İlaç Marka İsmi:  ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet
Sırasıyla Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Diğer Antibakteriyeller ve linezolid şeklinde sınıflandırılmış olup, J01XX08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ZYVOXID 600 mg, PFİZER PFE İLAÇLARI firmasının ürünüdür.
ZYVOXID için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ZYVOXID ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; dozu; istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)


ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet Kullanma Talimatı (ilaç prospektüsü)

ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet Kısa ürün bilgisi

ZYVOXID 600 mg Film Kaplı Tablet Kısa ürün bilgisi

ZYVOXID de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.  ZYVOXİD ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir. ZYVOXİD’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız hastalığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca ZYVOXİD’i bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir