ZORANTE % 0,1 Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Tazaroten‘ dir. ZORANTE % 0,1 Jel,  sedef hastalığının en yaygın türü olan derinin belli bölgelerini kaplayan kırmızı renkte plak şeklinde yamalarla belirgin Plak sedef hastalığında kullanılan ve ayrıca çoğunlukla ergenlik çağındaki çocukların yüzünde ortaya çıkan ancak şiddetli olmayan aknelerde (sivilcede) de kullanılabilen topikal bir ilaçtır.

 

ZORANTE % 0,1 Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ZORANTE, Plak sedef hastalığı tedavisi ile şiddetli olmayan Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde kullanılmaktadır.
  3. Sedef hastalığının çeşitleri olan eksfolyatif (pullanma) tipi sedef, eritrodermik (yaygın kızarıklık kepeklenme) sedef ve püstüler (su toplayan) sedefte kullanılması önerilmemektedir
  4. Derinin birbirine sürtünen bölgelerine, koltuk altı, kasıklar gibi nemli tüylü bölgelere, kıvrımlı yerlere, yüze ve saçlı deriye uygulanmamalıdır.
  5. Rüzgar yanığı ve güneş yanığı ciltlerde, enfeksiyonlu, egzamalı, açık yaralı ve  yanık cilt bölgelerinde kullanmayınız.
  6. Plak Tipi Sedef hastalığı tedavisinde 18 yaşın altındaki çocuklar ve ergenlerde; Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde 12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmaz.
  7. Sadece etkilenen bölgeye sürünüz. Sağlıklı, egzamalı ve iltihaplı deriye uygulanması tahrişe (kızarıklık, kaşıntı, iltihaplanmaya) sebep olur.
  8. Gözünüze temasından kaçınınız. Yanlışlıkla teması halinde bol su ile yıkayınız. Kazara temasını önlemek için jeli sürdükten sonra ellerinizi yıkayınız.
  9. Deri üzerinde kurutucu etkisi olan dezenfektanlar, şampuan ve sabunlar ile birlikte kullanmayınız. Eğer bu ürünlerden herhangi birini kullanıyorsanız, jeli  uygulamadan önce ve  sonra 1 saat beklemeniz önerilir.
  10. Tedaviniz sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, şampuanlar, saç boyası ve tüy dökücüler kullanmaktan kaçınınız.
  11. Tedavi süresince güneş ışınlarından ve yapay  UV ışınlarından  (güneş lambaları veya solaryum gibi) kaçınınız. Cildinizi güneş ışınlarına  karşı hassas hale getirebilir. Tedaviniz süresince en az 15 SPF’ li güneş koruyucu krem ve koruyucu giysiler kullanınız.
  12. Vücut yüzey alanının % 20 sinden fazlasına uygulama yapılmamalıdır.
  13. Deride çok fazla kuruluk veya tahriş olması durumlarında jeli kullanmadan en az bir saat önce, toleransı arttırmak amacıyla etkilenen deri bölgelerine etkisiz yağlı bir merhem uygulanması ve  sedef plakları etrafındaki sağlıklı deriye çinko merhem uygulanması önerilir.
  14. Sadece günde 1 kez uygulanmalıdır. İlacın daha sık kullanımı daha çabuk veya daha iyi sonuçlar sağlamayacaktır.
  15. Hamilelik döneminde ya da hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. Anne karnındaki bebeğe zarar verebilir.  İlacın kullanımı sırasında hamile kalmamak için uygun doğum kontrol yöntemleri kullanılmalıdır.  Emziriyor sanız doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

ZORANTE % 0,1 Jel‘ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Plak sedef hastalığı tedavisinde : Banyo veya duş sonrası jeli uygulamadan önce cildinizi iyice kurulayınız. Akşamları günde 1 kere hastalıklı bölgeye ince bir tabaka halinde uygulayınız. Tedavi süresi genellikle 12 ay;
  3. Akne vulgaris (sivilce) tedavisinde : Yüzünüzü nazikçe yıkadıktan sonra kurulayınız ve günde 1 kere akşamları hastalıklı bölgeye ince bir tabaka halinde uygulayınız. Tedavi süresi genellikle 12 haftadır.
  4.  Jeli sürdükten sonra ellerinizi yıkayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Tedavi edilen bölgede yanma hissi, kızarıklık, kaşıntı ve tahriş çok yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:   Tazaroten
İlaç Marka İsmi: ZORANTE % 0,1 Jel
İlaç ATC Kodlaması: Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ilaç sınıflamasında ZORANTE, sırasıyla; DERMATOLOJİKLER, TOPİKAL ANTİPSÖRİATİKLER, Topikal Kullanılan Diğer Antipsoriyatikler, tazaroten  olarak sınıflandırılmış şekilde ve D05AX05 ATC koduyla yer alır. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz ZORANTE % 0,1 Jel’in üretimini yapan Farma-Tek İlaç Sanayi ‘dir. İlaç Ruhsatı da aynı firmaya aittir.
— ZORANTE endikasyonu, ne ilacı;
—ZORANTE uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; emzirme evresinde, hamile olanlarda kullanılır mı;  etkileşim bilgisi ve kontrendikeleri; saklama koşulları;
—ZORANTE kullanımıyla ortaya çıkan istenmeyen etkilerde yapılması gerekenler;
—ZORANTE kullanışı ile ilgili öneriler, uygulanım biçimi, doz bilgisi; bunlarla ilgili hekim ve hastaların okuması için hazırlanmış prospektüslerin pdf belgelerinde Farma-Tek İlaç’ın daha kapsamlı açıklamalarına erişilebilir.
ZORANTE % 0,1 Jel’e ait prospektüs, kullanma talimatı
ZORANTE % 0,1 Jel kullanma talimatı

ZORANTE % 0,1 Jel’e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)
ZORANTE % 0,1 Jel'e ait pdf belgesi (kısa ürün bilgisi)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir