ZOCOR 20 mg Film Tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: ZOCOR 20 mg Film Tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Simvastatin adlı etken maddeyi içinde bulundurur. ZOCOR, yüksek kolesterol tedavisinde; antihiperlipidemik olarak.
  3. ZOCOR DOZAJI: tedaviye başlama 10 mg veya 20-40 mg (akşam, günde tek doz).
  4. ZOCOR 20 mg kontrendikeleri:  alerjik reaksiyon, karaciğer yetmezliği; hamilelik, emzirme; flukonazol, itrakonazol, ketokonazol, telitromisin, klaritromisin, eritromisin, HIV ilaçları ve Nefazodon kullanımı.
  5. ZOCOR 20 mg, hamilelikte X kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. ZOCOR 20 mg’ın yan etkisi: nadiren miyopati, el ve ayaklarda ağrı, uyuşukluk, sarılık, bağırsak gazı, kabızlık, dispne, baş ağrısı. saçkıran, prurit.
  7. Etkileşim: Azol grubu antifungal ilaçlar, fibratlar, makrolit grubu antibiyotikler, antiaritmikler ve proteaz inhibitörler.
  8. ZOCOR 20 mg Film Tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ZOCOR ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. ZOCOR 20 mg Film Tablet sırasıyla, Kalp Damar Sistemi, Lipid Metabolizmasına Etkili İlaçlar, HMG CoA redüctaze inhibitörleri ve
    simvastatin olarak sınıflandırılmış şekilde, C10AA01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz ZOCOR’un üretimini Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti. yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir. ZOCOR için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

ZOCOR 20 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
ZOCOR 20 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ZOCOR 20 mg  kısa ürün bilgisi
ZOCOR 20 mg kısa ürün bilgisi

ZOCOR ruhsatı:  Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.
Adresi: Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:199 Levent 199 Ofis Blok Kat:13 Levent 34394 İstanbul
Tel : 0212 336 10 00 -Faks : 0212 355 02 02

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir