ZİTOREL 500 mg Film Kaplı Tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: ZİTOREL 500 mg Film Kaplı Tablet.
  2. Endikasyon Bilgisi: Azitromisin adlı etken maddeyi içinde bulundurur. ZİTOREL,  tonsillit ve farenjitte penisiline alerji durumunda ve boğaz, burun, kulak, göğüs, deri ve yumuşak doku enfeksiyonu, cinsel yolla geçen genital hastalıklar  ve rahim- yumurtalık iltihabında; antibakteriyel (antibiyotik) olarak.
  3. ZİTOREL DOZAJI:  Günde 1 kere kullanılır. Duyarlı Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis, Haemophilus ducreyi’a bağlı cinsel yolla geçen enfeksiyonlarda; 1 gün 1 defada 1000 mg; S.pyogenes tonsillit ve farenjitte 5 gün boyunca ilk gün 500 mg, diğer günler günde 1×250’şer mg; diğer enfeksiyonlarda üç gün boyunca 1×500’er  mg. Yemekten iki saat sonra ya da bir saat önce.
  4.  Kontrendikeleri: makrolid antibiyotiklere alerji. azitromisin alerjisi veya diğer bileşenlere duyarlılık. ağır karaciğer hastalığı.
  5. ZİTOREL, hamilelikte B kategorisindedir ve emzirme döneminde de hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Etkileşimi: teofilin, Siklosporin, ergot türevleri, antasitler, zidovudin, digoksin,
  7. ZİTOREL yan etkisi: yorgunluk, eklemlerde ağrı, kurdeşen, iştahsızlık, diyare, abdominal ağrı, gaz, bulantı.
  8. ZİTOREL de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. ZİTOREL ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  9. ZİTOREL film kaplı tablet sırasıyla, Antienfektifler, Sistemik Antibakteriyeller, Makrolidler, Linkozamidler ve streptograminler, Makrolidler ve azitromisin olarak sınıflandırılmış şekilde, J01FA10 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz bu ilacın üretimini World Medicine İlaçları Limited Şirketi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  ZİTOREL 500 mg  için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce bilinmesi gerekenler; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

ZİTOREL 500 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
ZİTOREL 500 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ZİTOREL 500 mg Film Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi
ZİTOREL 500 mg Film Kaplı Tablet kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: World Medicine İlaçları Limited Şirketi
Adres: Evren Mah.Cami Yolu Cad.No.50 Kat.1B-Zemin-4-5-6 Güneşli / İstanbul
Tel no: 0( 212) 474 70 50-Faks no: 0( 212) 474 70 50

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir