ZINXX 15 mg/5 ml Şurup

ZINXX Şurup Nedir ve Endikasyon Bilgisi :

ZINXX 15 mg/5 ml Şurup,  çinko sülfat heptahidrat etken maddeyi içinde bulunduran bir çinko ilacıdır. ZINXX, çinko düzeyi düşük olduğu tespit edilmiş çocuklarda çinko yetersizliğine bağlı semptomların giderilmesinde;  bebekler ve büyüme çağındaki çocuklarda vücut için gerekli olan çinko seviyesinin korunmasında ve ishalde kullanılmaktadır.

 

ZINXX 15 mg/5 ml Şurup Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. ZINXX Şurup, uzun süreli kullanılırsa bakır eksikliğine sebebiyet verebilir. Bu husus göz ardı edilmemelidir.
  2. Buğday kepeği, keten tohumu, tahıllar, baklagiller gibi kepekli ve lifli besinler, süt ve sütlü mamüller veya kahve çinkonun emilimini azaltacağından, bu tür besinlerle beraber almanız önerilmemektedir.
  3. Hamilelikte ve emziren annelerde tıbbi lüzum halinde ZINXX hekim tavsiyesiyle kullanılabilir.
  4. Hormonal dengenin sağlanmasına, cilt ve mukoza zarlarının korunmasına, göz sağlığı, bağışıklık sistemi, kaslar ve iskelet sisteminin güçlenmesine, kan şekerinin dengelenmesi, karaciğeri, kalbi ve kan damarlarını etkileyen hastalıkların önlenmesine ve sindirime yardımcı olan ZINXX Şurup , vücut sağlığının en iyi biçimde korunması ve sağlanması için günlük olarak hekim tavsiyesiyle belirlenen oranda alınmalıdır.
  5. Her gün düzenli olarak yüksek oranda alınan çinko, bakır emiliminin bozulmasına, demir eksikliğine ve bağışıklığın bozulmasına yol açmaktadır. Vücutta çinko seviyesinin az olması veya fazla oranda çinko alınması, sağlığınızın bozulmasına neden olmaktadır.
  6. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  7. Alkol ilacın etkinliğinin azalmasına sebep olabileceğinden, alkollü içecekler tüketmekten kaçınınız.
  8. Altı aylıktan küçüklere verilmesi öngörülmemektedir. Kullanımı 6 aylıktan büyük bebekler, çocuklar, ergen ve erişkinler içindir.
  9. Yüksek dozda demir preparatları çinkonun emilimini azaltacağından birlikte kullanılmamalıdır.
  10. Çinko, florokinolon grubu, bakteri kaynaklı hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçların (siprofloksasin, levofloksasin, moksifloksasin, norfloksasin ve ofloksasin) emilimini azaltabilir.
  11. Penisilamin ve trientin (vücutta aşırı bakır birikimi, Wilson hastalığı tedavisinde kullanılanilaçlar): çinko emilimini azaltabilir, aynı şekilde penisilamin ve trientin emilimini azaltabilir.
  12. Gebelik önleyici ilaçlar, mide asidi ilaçları, tetrasiklinler ve kalsiyum ilaçlarıyla eş zamanlı kullanılması ilacın etkinliğini azaltacağından, ZINXX Şurup kullanırken bu ilaçlardan herhangi birini almanız gerekiyorsa iki ilaç kullanımı arasında en az 2 saatlik bir zaman dilimi olmalıdır.
  13. ZINXX Şurup, uzun süreli kullanılırsa bakır eksikliğine sebebiyet verebilir. Bu husus göz ardı edilmemelidir.

 

ZINXX 15 mg/5 ml Şurup’un kullanım Şekli:

  1. ZINXX kullanırken lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde kullanmanız önemlidir. İlacın tavsiye edilenden daha fazla ya da yanlış uygulanması hastalığınızda bir iyileşme sağlamaz, aksine vücudunuza ciddi zararları olur.
  2. ZINXX Şurup günlük doz olarak : 6 ila 12 ay arası bebeklere 1,5 ml; 1 ila 3 yaşlarındaki çocuklara 2 ml; 4 ila 8 yaş aralığındaki çocuklara 4 ml; 9 ila 13 yaş aralığı: 6 ml ; 14 ila 18 yaş aralığındakilere 10 ml ; erişkinlere 13 ml   şeklinde günde 1 kere verilmesi tavsiye olunur.
  3. ZINXX Şurubu her kullanımdan önce hafifçe çalkalayınız. Doz miktarını söylenilenden daha eksik ya da fazla olmaması için ölçümlü kaşıkla alınmalıdır. Tercihen yemek öncesi, sonrası ya da yemek esnasında alınabilir.

 

ZINXX 15 mg/5 ml Şurup Yan Etkileri :

  1. ZINXX ilacı aldıktan sonra  ağız içinde şişlik, yutkunma güçlüğü, soluk alamama, şiddetli karın ağrısı, bilinç kaybı, zihin karışıklığı veya kurdeşen gibi alerjiyi işaret eden şikayetlerden biri ortaya çıkarsa, acilen hekiminizle görüşmelisiniz.
  2. ZINXX, yüksek dozlarda ve uzun süreli kullanımlarda çeşitli gastrointestinal şikayetler ortaya çıkabilir. İlacın kullanımına ara verilince bu yan etkiler kaybolur.
  3. ZINXX Şurup aç karnına alındığında mide bulantısı, kusma, gastrik irritasyon, gastrit ve diare gözlenebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Çinko Sülfat heptahidrat’tır.
İlaç Marka İsmi: ZINXX 15 mg/5 ml Şurup

Ruhsat sahibi : Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Reşitpaşa Mah. Eski Büyükdere Cad. No:4 34467
Maslak /Sarıyer/İstanbul

Üretim Yeri :  Abdi İbrahim İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Orhan Gazi Mahallesi, Tunç Caddesi, No: 3
Esenyurt / İstanbul

 

ZINXX 15 mg/5 ml Şurup kullanma talimatı


ZINXX 15 mg-5 ml Şurup kullanma talimatı

ZINXX 15 mg/5 ml Şurup kısa ürün bilgisi

ZINXX 15 mg-5 ml Şurup kısa ürün bilgisi

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir