ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti

Endikasyon Bilgisi :

İçinde Vitamin D3, Kalsiyum Karbonat olan ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti, omurgada çökme, kamburluk, kalça kemiği,  kol ve bacak kemiklerinde ağrı, şekil bozukluğu, kolay kırılma ile belirgin kemiklerde yumuşama ve erimeye bağlı hastalıklarda vücuttaki D vitamini ve Kalsiyum yeterliliğinin korunmasına yardımcı olmaktadır.

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti Hakkında Bilmeniz Gereken Noktalar :

ZENTIUS D almadan önce hekime tedavi gördüğünüz rahatsızlakları anlatınız. Eğer herhangi bir nöbet ve kalp hastalığı, ağır böbrek hastalığı (diyaliz), yemek borusunda darlık, hazımsızlık, on iki parmak bağırsağı veya midenizde yara, akciğer hastalığı,  ya da iltihabi veya bakteriyel bir enfeksiyon geçiriyorsanız; bu durumları hekiminizin bilmesi sizin açınızdan önemlidir.

İlacınızı düzenli olarak her gün günün aynı saatlerinde kullanmaya dikkat ediniz.  ZENTIUS D kullanımını hekimin belirlediği zamandan önce bırakmayınız.

Hamileyseniz veya hamile olma ihtimaliniz varsa veya hamile kalmayı planlıyorsanız bu ilacı kullanmayınız. ZENTIUS D hamilelik döneminde sadece hekim kontrolünde, emzirme dönemlerinde, hekimin belirttiği dozlarda kullanılmasında bir sakınca yoktur.

 

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti Nasıl Kullanılır :

ZENTIUS D, hekim nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanılması gerekmektedir. Tedavi süresince hekimin direktiflerine lütfen uyunuz. Denilen miktardan daha fazla ya da bırakmanızı gerektirecek hallerde ilaca devam etmeyi ısrarla uzatırsanız sağlığınız bozulabilir.

-İlacın her bir dozunu çiğneyerek ya da dilinizin üzerine koyup emerek kullanınız.  ZENTIUS D tok kanına alınmalıdır.

 

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tabletin Yan Etkileri :

Eklem ve kas ağrısı, çene ağrısı, şişlik, sırtta  ve karın  boşluğunda ağrı ve yanma, mide yanması, karında ağrı, soluma zorluğu, ciltte kaşınma, kabarma, şuur kaybı, kurdeşen, yüzünüzde, dudak, boğaz ve dilinizde şişme şikayetlerden herhangi biri yan etki olarak görüldü ise ZENTIUS D ilacını kesip acilen hekiminizi arayınız.

Ayrıca ZENTIUS D kullanımı ile ağız tadında değişiklik, mide bulanması, ishal veya kabızlık, idrar sıklığı, asit fazlalığı, hazımsızlık, iştah kaybı deride kaşınma görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Vitamin D3, Kalsiyum Karbonat
İlaç Marka İsmi: ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti kısa ürün bilgisi

ZENTIUS D 60 Çiğneme Tableti kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir