ZARIDINEX % 0.3 steril göz damlası

Endikasyon Bilgisi:

İçinde Ofloksasin isimli etken maddeyi bulunduran ZARİDİNEX, gözlerde enfeksiyona sebep olan bakterilerle savaşarak gözün dış kısmındaki bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde kullanılan geniş spektrumlu ve bakterisid özelliğe sahip bir ilaçtır. ZARİDİNEX göz damlası, göz kapaklarının iç ve dış kenarlarının iltihaplanması, bakteriyel enfeksiyonlara bağlı kornea ülseri (gözün en dışta kalan saydam tabakanın iltihaplanması), kirpik diplerinin ve göz kapağında yağ salgılayan bezlerde apse (arpacık-Hordeolum) de dahil gözün dış kısmındaki bakteriyel enfeksiyonlarda endikedir.

 

ZARİDİNEX göz damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1.  İlacın etken maddesine ya da diğer bileşenlerine karşı daha önce bir hassasiyet yaşadıysanız; bu ilacı kullanmanız önerilmemektedir.
  2. Gebelikte, gebe kalma olasılığı olanlarda ve emzirenlerde kullanımı sakıncalıdır.
  3. İlacın kullanımı süresince kontakt lens kullanmayınız. Eğer kontakt lens kullanıyorsanız, tedaviniz süresince bunları kullanıp kullanmamanız  gerektiği konusunda hekiminizle görüşünüz.
  4. İlacı uygulamaya başladıktan sonra birkaç gün içinde rahatsızlığınızda bir düzelme olmazsa veya durumunuz daha kötüye giderse bu durum başka bir enfeksiyon başlangıcının belirtisi olabilir. Hekiminizle acilen  görüşmeniz gerekmektedir.
  5. Damlalık ucunu  eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzeyle temas ettirmeyiniz. Eğer damlalık kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak ciddi hasarlara sebep olabilir.
  6. İlacı damlattığınızda  görmenizde bulanıklık olacağından, görmeniz netleştikten sonra makine veya araba  kullanmak gibi dikkat isteyen aktiviteler yapabilirsiniz.
  7. ZARİDİNEX  kullanırken başka bir göz ilacı damlatmanız gerekiyor ise ilacınızı kullandıktan sonra 15 dakika bekleyip, daha sonra diğer ilacı kullanınız.

 

ZARİDİNEX göz damlası’nın Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz ZARİDİNEX ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.
  2. ZARİDİNEX ‘le tedaviye başlama dozu 1. ve 2. gün her 2-4 saatlik aralıklarla 1 ya da 2’şer damla; 3. gün ve daha sonra daha sonra günlerde 4 defa 1 ya da 2’şer damla damlatılarak tedaviye devam edilir. 10 günlük tedaviden sonra tekrar göz hekiminizle görüşünüz.
  3. 1 yaşından küçük bebeklerde ZARİDİNEX kullanılmamalıdır.
  4. Başınızı arkaya doğru hafifçe kaldırınız, alt göz kapağını aşağıya doğru çekip, yukarıya bakınız. Damlayı damlatınız ve göz kapağınızı kapatınız. Damlayı damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık bir dakika böyle beklemelisiniz. Böylece damlanın gözyaşı kanalından içeri akması engellenmiş olacaktır.

 

ZARİDİNEX göz damlası’nın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Gözde rahatsızlık hissi, tahriş ZARİDİNEX ‘in yaygın görülebilecek yan etkilerdir.
  3. ZARİDİNEX ‘in sıklığı bilinmeyen yan etkileri: Ventriküler aritmi ve torsades de pointes (çoğunlukla QT aralığı uzaması yönünden risk faktörü olan hastalarda bildirilmiştir), EKG QT uzaması; keratit, konjonktivit, bulanık görme, fotofobi,, gözlerde yabancı cisim varmış hissi, lakrimasyon artışı, göz kuruluğu, gözde ağrı, gözde
    kızarıklık,perirbital ödem (göz kapağında ödem dahil);  Stevens-Johnson sendromu, Toksik epidermal nekroliz, aşırı duyarlılık reaksiyonu göz alerjisi (göz-göz kapağı kaşıntısı) belirti ve semptomlarını içeren reaksiyon ve anjiyoödem, dispne, anaflaktik reaksiyon/şok, orofarengeal şişme, dil şişmesi gibi anafilaktik reaksiyonlar; sersemlik, baş ağrısı, hipoestezi; bulantı

 

İlaç Marka İsmi: ZARİDİNEX % 0.3 steril göz damlası
İlaç Etken Maddesi: Ofloksasin’dir.
İlacın diğer bileşenleri: 0,1 mg Benzalkonyum klorür; Sodyum klorür; Hidroklorik asit (pH ayarı için); Sodyum hidroksit (pH ayarı için); enjeksiyonluk su.
Farmakoterapötik grubu ve ATC kodu: Oftalmolojikler, antienfektifler, kinolonlar – S01AE01

Ruhsat Sahibi: Biem İlaç San. ve Tic. A.Ş.
Anıttepe Mah. Turgut Reis Cad. No: 21 Tandoğan / Çankaya – Ankara
Tel no: 0312 230 29 29-Faks no: 0312 230 68 00
Üretici firma: Mefar İlaç Sanayii A.Ş.
Kurtköy-Pendik/İstanbul

ZARİDİNEX % 0.3 steril göz damlası ilaç prospektüsü (kullanma talimatı)

ZARİDİNEX % 0.3 steril göz damlası ilaç prospektüsü (kullanma talimatı)

ZARİDİNEX kısa ürün bilgisi

ZARİDİNEX kısa ürün bilgisi

 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir