Zaldiar 20 Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol (325 mg), tramadol hidroklorür (37,5 mg)‘ dür. ZALDIAR Film Tablet, merkezi sinir sistemi üzerine etki eden ağrı kesici bir ilaçtır.  Omurilik ve beyinde belirli sinirlere etki ederek ağrının giderilmesini sağlar. Orta şiddette veya şiddetli ağrıların tedavisinde, parasetamol ve tramadol ‘un birlikte kullanılmasının  gerekli olduğu düşünülen hastalarda kullanılır.

ZALDIAR Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. ZALDIAR, sadece orta şiddette veya şiddetli ağrıların tedavisinde, parasetamol ve tramadol ‘un birlikte kullanılmasının  gerekli olduğu düşünülen hastalarda kullanılmalıdır.
  3. Eğer, Monoamin oksidaz (MAO) inhibitörleri denen ilaçlar (depresyon veya Parkinson hastalığının tedavisinde kullanılan bir ilaç türü) alıyorsanız veya son 14 gün içerisinde aldıysanız ya da  uyku hapları, ağrı kesiciler veya diğer psikotropik (duygu durumunu etkileyen ilaçlar) ilaçlar alıyorsanız veya sara hastasıysanız ya da ciddi karaciğer bozukluğunuz varsa veya alkol aldıysanız; bu ilacı kullanmayınız.
  4. Eğer böbrek veya karaciğer hastalığınız varsa ya da astım, ciddi akciğer problemleri,  bilinç bozukluğu, şok durumu veya yakın zamanda kafa yaralanması, şok veya kusma ile ilişkili şiddetli bağ ağrısı yaşadıysanız, Buprenorfin, nalbufin veya pentazokin içeren ağrı kesiciler kullanıyorsanız; ZALDIAR’ı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  5. Anestezi alacaksanız, dotorunuza veya diş hekiminize bu ilacı kullandığınızı söyleyiniz.
  6. Parasetamol veya tramadol içeren başka ilaçlar kullanıyorsanız veya diğer ilaçlara (örneğin morfin) bağımlılığınız varsa, ZALDIAR‘ı kullanmadan önce doktorunuza danışınız.
  7. ZALDIAR bağımlılık yapıcı özelliğe sahiptir. Uzun süreli kullanıldığında etkinliği azalabilir ve böylelikle daha yüksek dozda almanız gerekebilir. İlaç kullanmaya meyilli veya ilaç bağımlılığı olan hastalarda, sadece sıkı tıbbi gözlem altında ve kısa süreli kullanılmalıdır.
  8. Doktorunuzun size tavsiye ettiği süreden daha fazla kullanmayınız. İlacın dozunu arttırmadan önce muhakkak doktorunuza danışınız.
  9. İlacı kullanırken alkol almaktan kaçınınız. Alkol ilacın olası yan etkilerini daha da arttırabilir.
  10. Kullanımı uyuklama, bulanık görme ve baş dönmesine sebep olabileceğinden, araç ya da makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı   gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kesinlikte kullanmayınız.

ZALDIAR Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Her dozu  bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Aç karnına veya besinlerle birlikte alınabilir.
  3. Doz ağrınızın şiddetine ve ağrı duyarlılığınıza göre ayarlanmalıdır. Genellikle ağrının giderilebildiği en düşük doz kullanılmalıdır
  4. •12 yaş üzeri çocuklar ve yetişkinlerde günlük önerilen doz: Başlangıç dozu olarak günde 2 tablettir. Ancak gerekli görüldüğü durumlarda günde 8 tableti geçmemek üzere ilave doz alınabilir. Dozlar arasındaki ara en az  6 saat olmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Mide bulantısı, ağız kuruluğu, baş dönmesi, uyku hali, karın ağrısı ve gaz yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Parasetamol, tramadol hidroklorür
İlaç Marka İsmi: ZALDİAR 37,5 mg/325 mg film tablet

ZALDİAR 37,5 mg/325 mg film tablet kullanma talimatı


ZALDİAR 37,5 mg-325 mg film tablet kullanma talimatı

ZALDİAR 37,5 mg/325 mg film tablet kısa ürün bilgisi


ZALDİAR 37,5 mg-325 mg film tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir