XELODA 150 mg Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Kapesitabin’dir. XELODA 150 mg Film Kaplı Tablet, kanser hücrelerinin üremesini engelleyen, vücuttaki gelişim ve yayılımlarını yavaşlatan bir kanser ilacıdır. Kanser hücrelerinin gelişimi ve çoğalması için gerekli olan proteinlerin üretilmesini engeller. XELODA, kalın bağırsak, rektum (kalın bağırsağın uç kısmı) , mide ve meme kanserlerinin tedavisinde kullanılmaktadır.

XELODA 150 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. XELODA, kanser hücrelerinin üremesini engelleyen, vücuttaki gelişim ve yayılımlarını yavaşlatan bir kanser ilacıdır.
  3. Kanserin cinsine göre doktorunuz sizin için uygun olan miktarı ve kullanım sıklığını belirleyecektir. Tüm detayları doktorunuzla birebir görüşünüz.
  4. İlacın kullanımı bağışıklık sistemini zayıflatarak kişiyi enfeksiyonlara karşı daha hassas hale getirebilir. Tedavi sırasında grip, soğuk algınlığı ve bulaşıcı hastalıklı kişilerle temastan kaçınılmalıdır.
  5. Eğer, geçmişte yaşanmış veya şu an var olan karaciğer ile ilgili problemleriniz ve börek hastalığınız varsa ya da kalp veya koroner atar damar hastalığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce durumunuzu doktorunuza söyleyiniz. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir ya da ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz
  6. Tedavi sırasında ilacın yararlarını ve yan etkilerini takip etmek  amacı ile doktorunuz düzenli olarak kan tahlilleri ve testler isteyecektir. Doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.
  7. Eğer 80 yaşın üzerindeyseniz, XELODA‘ nın yan etkilerine maruz kalma riskiniz daha fazladır.
  8. • 18 yaş altı çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. Eğer hamileyseniz ya da ilacın kullanımı sırasında hamile kalırsanız derhal doktorunuza durumu bildirmeli ve ilacın kullanımını durdurmalısınız. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanınız. Bebekte doğum kusurlarına yol açabilir. Emzirme döneminde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

XELODA 150 mg Film Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su le birlikte, yemeklerden sonraki 30 dakika içinde alınız. (kahvaltı ve akşam yemeği)

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, ağızda ve boğazda yaralar, iştahsızlık, yorgunluk, avuç içlerinde ve ayak tabanlarında karıncalaşma, uyuşma, şişme, kızarma ve döküntü, ciltte sertlik, kuruluk ve kaşıntı yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Kapesitabin
İlaç Marka İsmi: XELODA 150 mg Film Kaplı Tablet

XELODA 150 mg Film Tablet Kullanma talimatı


XELODA 150 mg Film Tablet Kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir