Wilkinson 100 g Pomad

Wilkinson pomad nedir ve Endikasyon Bilgisi :

İlacın aktif maddesi kükürt ve Goudron Vegetal’dır. Wilkinson pomad lokal antiseptik, antipuritik ve antiparaziter etkisinden dolayı sedef hastalığı (psöriasis), egzema ve akne(sivilce) tedavisinde kullanılır. Ayrıca Permetrin (parazit öldürücü etki gösteren ilaç-uyuz ilacı) ile tedaviden olumlu sonuç alınamayan hastalara, tedavide wilkinson pomad tedavisi (kükürt+vazelin) tavsiye edilebilir.

 

Wilkinson Pomad Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. Wilkinson, çatlamış, yanık veya yaralı deriye sürülmemelidir.
  2. Wilkinson Pomad‘ı uygularken  rektum veya vajina içine temas ettirmemeye özen gösteriniz.

 

Wilkinson Pomad’ın kullanım Şekli:

  1. Tüm vücudunuzu keseleyerek yıkadıktan sonra iyice kurulayınız. Sıcak suyla yıkandıysanız teninizin soğumasını sağlayınız. Wilkinson ‘u  3 gün ardı ardına her gün bir defa olmak üzere boynunuzdan ayak tabanınıza kadar ince bir tabaka halinde ve ilacın iyice emilmesi için yavaş hareketlerle masaj yaparak sürünüz. Süre bitiminde vücudunuzu tamamen yıkayınız ve temiz, ütülü iç çamaşırları giyiniz.
  2. Wilkinson Pomad’ı, vücudunuzdan  alkollü pamukla arındırmalısınız.

 

Wilkinson Pomad’ın Yan Etkileri :

Wilkinson Pomad’ın yan etkisi olarak ciltte tahriş ve sivilce benzeri kabarcıklar görülebilir.  .

 

İlaç Marka İsmi: Wilkinson 100 g Pomad
İlaç Etken Maddesi:  Kükürt, Goudron Vegetal

 

Ruhsat Sahibi :  Mega-Farma İlaç ve Kozmetik San. Tic. Paz. Ltd. Şti.
Ataşehir-Kadıköy/İSTANBUL

Üretici Firma : Merkez Laboratuvarı İlaç San. ve Tic. A. Ş.
Sırrı Çelik Bulvarı Ayça Sokak No:6 34788 Taşdelen – Çekmeköy / İSTANBUL.


Wilkinson Pomad Kısa Ürün Bilgisi


Formülü:
Pomad bazı içinde 1 gr.’ında etken madde olarak 0.125 gr. Goudron Vegetal 0.125 gr. kükürt ihtiva eden bir pomattır. Diğer maddeler: kalsiyum karbonat, velanolin, Savonnoir ve vazelindir.
Farmakolojik Özellikleri:
Goudron vegetal, pinecae familyasına ait çeşitli ağaçlardan kuru distilasyonla elde edilen bir katrandır. Kronik psöriasis’de en uygun tedaviyi sağlar.
Etki mekanizması bilinmemekle beraber, önce epidermis çoğalmasını geçici olarak hızlandırmakta, takiben canlı epidermanın kalınlığını azaltmaktadır. Kükürt ise keratolitik, hafif antiseptik, hafif antifungal, anti paraziter etkili olup, ayrıca antipuritritik etkisinden dolayı psöriasis’de etkilidir.
Endikasyonları: Wilkinson pomad lokal antiseptik, antipuritik ve antiparaziter etkisinden dolayı sedef hastalığı (psöriasis), egzema ve akne’de kullanılır.
Uyarılar/Önlemler:
Sadece harici kullanım içindir. Yüz, el ve ayak tabanları ve genital organlarda kullanımında dikkatli olunmalıdır. Allerjik reaksiyonlar nadiren görülür.
Kontrendikasyonları: Yanık ve çatlamış deriye uygulanmamalıdır.
Kullanım Şekli ve Dozu: Hekim tarafından başka şekilde önerilmedikçe, hasta yıkanıp keselendikten sonra 3 gün süre ile hergün boyundan aşağı, hasta olmayan bölgelerde dahil olmak üzere ince bir tabaka halinde bütün vücuda ovularak sürülür.
Süre sonunda hasta yıkanır, sterilize edilmiş çamaşır giydirilir. Pomatın uzaklaştırılması için alkollü pamuk kullanılmalıdır. Lokal irritasyon ve deride akne benzeri lezyonlara neden olabilir. 6 yaşın altındaki çocuklarda kullanımı doktor kontrolünde olmalıdır.
Pratikte aşırı doz söz konusu değildir. Ancak kazara yutulmuşsa doktora başvurulmalı, gastrit lavaj yapılmalı ve hasta belirli bir süre kontrol altında tutulmalıdır. Temizlenen, hasta ve kaşıntılı cilde merhemin iyice nüfuz etmesi için ovularak sürülmesi tavsiye edilir. Merhemden çamaşırların kirlenmemesi için sürülen yerlerin üzerine naylon veya jelatin kağıdı ile örtülmesi tavsiye olunur.
Etki mekanizması bilinmemekle beraber, önce epidermis çoğalmasını geçici olarak hızlandırmakta, takiben canlı epidermanın kalınlığını azaltmaktadır. Kükürt ise keratolitik, hafif antiseptik, hafif antifungal, anti paraziter etkili olup, ayrıca antipuritritik etkisinden dolayı psöriasis’de etkilidir.
Saklama Koşulları: 25oC’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.
Ticari Takdim Şekli ve Ambalaj Muhtevası: Wilkinson %12.5 deri pomadı, 100 gramlık alüminyum tüpte kullanıma sunulmuştur.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir