Voltaren Emulgel Forte Jel

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Diklofenak dietilamonyum‘dur. Voltaren Emulgel Forte Jel, dışarıdan gelen darbe sonucu kırık, çıkık veya ezik yerlerdeki şişliğin hafiletilmesiyle birlikte ağrıyı durdurur, ayrıca omirilikte boyun, bel, sırt vs. ani gelişen ağrılarda, tendinitis-Bursitis vb. iltihabi veya iltihapsız romatizmal rahatsızlıklarda ağrı kesici olarak deriye sürülmek suretiyle kullanılan bir jeldir.

 

VOLTAREN EMULGEL FORTE Jel Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Voltaren Forte ilacını kullanırken nefes kesilmesi, kurdeşen, yüzde, ağız etrafında, dilde ve boğazda şişkinlik gibi alerjik bir durumla karşılaştığınızda acilen hekiminizle görüşünüz ve yardım için bir sağlık kurumuna gidiniz.
  2. Voltaren Jeli sürdükten sonra en az 10 dakika kuruması için bekleyiniz. Jel kuruduktan sonra giyininiz.
  3. Ağzınıza ve gözünüze değdirmemeye dikkat ediniz. Yanlışlıkla değmesi halinde bol ılık su ile yüzünüzü temizleyiniz.
  4. Güneş ışıkları veya solaryumdan uzak durunuz. VOLTAREN EMULGEL FORTE’u kullanırken güneşe karşı bir hassasiyet gelişebilir. Işıkla temas eden yerlerde yanık lekeleri ortaya çıkabilir.
  5. VOLTAREN EMULGEL FORTE’u yanık ya da yaralı deriye sürmeyiniz. Bu tür lezyonların tamamen iyileşmesini bekleyiniz. İyileştikten sonra kullanınız.
  6. İlacın emilerek kana karışma olasılığı düşükte olsa, bu tip ilaçlar hayati tehlike yaratabilecek kalp krizi veya felç gibi ciddi kalp ve dolaşım sorunlarına sebep olabilir. Ne kadar fazla kullanılırsa bu risklerle karşı karşıya kalacak olmanın kaçınılmaz olduğu hususunda hasta uyarılmalıdır.
  7. VOLTAREN EMULGEL FORTE’un emilmesi için uyguladıktan sonra en az 1 saat banyo yapmamalısınız.
  8. İlacı uyguladığınız yeri hava geçirmeyen kapatıcı bandajlarla sarmayınız ve ısıtılmş havlu gibi sıcak uygulamalardan kaçınınız.
  9. VOLTAREN EMULGEL FORTE, 14 yaş altı çocuk ve ergenlerde kullanılmamalıdır. Çocuklarda ancak hekim önerisiyle kullanılabilir.
  10. VOLTAREN EMULGEL FORTE’u gebelik ve emzirme dönemlerinde hekiminize danışmadan kullanmayınız. Gebelikte özellikle 6 aylıktan sonra kullanılırsa annede ve doğmamış bebekte: emziriyorsanız emzirilen bebekte olumsuz etkilere yol açar.

VOLTAREN EMULGEL FORTE Jel’in Kullanım Şekli :

  1. Voltaren Forte Jeli  reçetede yazıldığı şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz sürerken lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Söylenilen miktardan daha fazla kullanmanız ya da ilacı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla ilaca devam etmeyi uzattığınız takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınız üzerinde olumsuz tesirleri olur.
  2. İlacınızı günde 2 kere (sabah, akşam) az  miktarda ilacı şiş ve ağrıyan yere elinizle yaydırıp, hafif  hareketlerle masaj yaparak sürünüz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, ürtiker, yüzde, dudaklarda, boğaz ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yan etki : sürülen yerde kaşınma, kızarma ve ışık duyarlılığı.

İlaç Etken Maddesi:  Diklofenak dietilamonyum
İlaç Marka İsmi: VOLTAREN EMULGEL FORTE %2,32 jel
VOLTAREN EMULGEL FORTE, sırasıyla; Kas-İskelet Sistemi, Topikal Kas-Eklem Ağrı İlaçları, Topikal nonsteroid antienflamatuar ve diklofenak şeklinde sınıflandırılmış olup, M02AA15 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz VOLTAREN EMULGEL FORTE, GLAXOSMITHKLINE TÜKETİCİ SAĞLIĞI firmasının ürünüdür.

VOLTAREN EMULGEL FORTE Jel’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

VOLTAREN EMULGEL FORTE Jel'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

VOLTAREN EMULGEL FORTE Jel’in kısa ürün bilgilendirmesi

VOLTAREN EMULGEL FORTE Jel'in kısa ürün bilgilendirmesi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir