VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Valasiklovir‘ dir. VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet, uçuk virüslerinin yayılmalarını ve gelişmelerini  engelleyen  antiviral bir ilaçtır. Uçuk virüsleri bulaşıcı olup, yüz bölgesi uçuklarına, genital bölge uçuklarına, zona hastalığına, göz zonası ve su çiçeğine sebep olur. VIROMED, genellikle ağız içi, yüz bölgesinde dudakların dış kısımlarında, burun kenarında oluşan uçuklar ve erkek ya da bayanlarda genital bölgede (cinsiyet organlarında)  görülen uçuklar da dahil olmak üzere uçuk hastalığının iyileştirilmesinde ve önlenmesinde;  aynı zamanda herpes zoster virüsünün sebep olduğu gece yanığı olarak da denilen zona hastalığı tedavisinde ve önlenmesinde kullanılır. Zonada görülen şiddetli ağrının hafifletilmesini sağlar. Ayrıca İmmünosüpresan (bağışıklık baskılayıcı) ilaçlarla tedavi gören kişiler, AIDS’ li,  HIV’ li hastalar ve kemoterapi görenler de  dahil olmak üzere bağışıklık sistemi zayıflamış olan kişilerdeki uçuk-zona hastalığının önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.

Herpes Zoster (Zona) : Varicella zoster virüsünün sebep olduğu sinir ucu iltihabına bağlı karıncalanma ve yanma ile başlayan daha sonra şiddetli ağrı ile devam eden ciltte kaşıntılı, içi su dolu kabartı ve döküntülerle belirgin bir hastalıktır.

 

VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. VIROMED, uçuk virüslerine bağlı enfeksiyonlarda iltihabın önlenmesi için kullanılır.
  3. Deride hafif kabarma, kaşıntı, yanma ve karıncalanma gibi uçuk virüslerine bağlı belirtiler görüldüğünde ilacın kullanımına olabildiğince çabuk başlamalı, virüs bulaştırmama konusunda gerekli tedbirleri almalısınız.
  4. Uçuk virüslerinin yol açtığı hastalıklı bölgeler temiz ve kuru tutulmalıdır. Bu bölgelerin tahriş olmaması için hafif ve bol kıyafetler giyiniz.
  5. Doğum yaparken eğer annenin genital bölgesinde uçuk varsa bu bebeğe geçebilir. Hamilelik döneminde genital uçukların oluşumu önlenmeli ve doğum anında uçuk olmaması hususuna dikkat edilmelidir.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Hekiminize danışmadan ilacın kullanımını durdurmayınız, reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız.
  7. Uçuk hastalığı bulaşıcı olduğundan hastalıklı bölgeleri diğer kişilere temas ettirmekten kaçınınız. Virüsün bulaşmasını önlemek için uçuklu bölgelere dokunduktan sonra ellerinizi gözlerinize veya vücudunuzun diğer bölgelerine değdirmeden önce yıkayınız.
  8. İlacın kullanımı uçuk virüslerinin bulaşmasını engellememektedir. Virüsü partnerinize bulaştırmamak için cinsel ilişkiden kaçınınız ya da prezervatif kullanınız.
  9. Eğer böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa ya da  65 yaşın üzerindeyseniz, bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız.. Doz azaltılmasına ihtiyacınız olabilir. Yaşlılarda ilacın yan etkileri daha fazla görülebilir.
  10. Bu ilacı kullanırken bol bol su içmeniz böbreklerinizin tam anlamıyla çalışmasını devam ettirmesi için önemlidir.
  11. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet’ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Size tavsiye edilenden eksik veya fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Yemeklerle birlikte ya da ayrı olarak da alınabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuza başvurunuz.
  2. Mide bulantısı, baş ağrısı sık rastlanan yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Valasiklovir
İlaç Marka İsmi: VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet

VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı


VIROMED 500 mg Film Kaplı Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir