VIDANT XL 2 mg Uzatılmış Salımlı Tablet

Ropinirol hidroklorür etken maddesini içinde bulunduran VIDANT XL 2 mg Uzatılmış Salımlı Tablet sırasıyla; Sinir Sistemi, Parkinson İlaçları, Dopaminerjikler, Dopamin agonistleri ve ropinirol şeklinde sınıflandırılmış olup, N04BC04 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz VIDANT XL 2 mg, BİOVESTA İLAÇLARI firmasının ürünüdür .

VIDANT XL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, VIDANT XL ne ilacıdır; VIDANT XL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, VIDANT XL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; VIDANT XL kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi VIDANT XL 2 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

VIDANT XL 2 mg Uzatılmış Salımlı Tablet’e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

VIDANT XL 2 mg Uzatılmış Salımlı Tablet'e ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

VIDANT XL 2 mg Uzatılmış Salımlı Tablet’in kısa ürün bilgisi

VIDANT XL 2 mg Uzatılmış Salımlı Tablet'in kısa ürün bilgisi

Ropinirol (2 mg): parkinson tedavisinde; dopamin agonisti

Doz: ilk 7 gün 1×2 mg, daha sonra 1×4 mg-; haftalık 2 mg artışla 1×8 mg;  haftalık  2-4 mg artışlarla günlük en fazla 24 mg uygulanabilir.

Kontrendikeleri: alerji hassasiyeti, ağır böbrek hastalığı, karaciğer bozukluğu

Etkileşim: fluvoksamin, sulpirid, K vitamini antagonistleri , alkol, sigara kullanımı, metoklopramid, siprofloksasin, nöroleptik ilaçlar, hormon replasman ilaçları.

VIDANT XL, hamilelikte C kategorisinde; emzirme ve gebelik dönemlerinde hekime danışmadan almayınız.

VIDANT XL alırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada zorluk, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, boğazda ve dilde şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

VIDANT XL yan etki: Halüsinasyonlar, senkop, ani uyuma, konstipasyon, periferal ödem, midede ekşime, bulantı, abdominal ağrı,
bacak ödemi, baş dönmesi, sersemleme

VIDANT XL de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz VIDANT XL’i nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. VIDANT XL’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. VIDANT XL tablet tedavisi yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir