VI-FER Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Ferro fumarat, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C, Nikotinamid, Kalsiyum pantotenat, Folik Asit’dir. VI-FER Kapsül, demir ve folik asit eksikliğinin yanı sıra B grubu vitaminleri eksikliğinde ve bu vitaminlere gereksinimin arttığı durumlarda, hamile bayanlardaki demir, folik asit ve B grubu vitaminleri eksikliğinin önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.

VI-FER Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Demir ve folik asit eksikliğinin yanı sıra B grubu vitaminleri eksikliğinde ve bu vitaminlere gereksinimin arttığı durumlarda, hamile bayanlardaki demir, folik asit ve B grubu vitaminleri eksikliğinin önlenmesinde ve tedavisinde kullanılır.
  3. Laktoz içermektedir. Eğer doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı tolerans bozukluğunuz olduğu söylenmişse, ilacı kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz.
  4. İlacın kullanımına bağlı olarak dişlerde renk değişimi görülebilir. Bu durum dişleri fırçalayarak diş temizliği ile düzeltilebilir.
  5. 6 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  6. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktor gözetiminde kullanılabilir.

VI-FER Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal, kabızlık, midede yanma ve koyu renkli dışkı yaygın görülen yan etkilerdir.

İlaç Etken Maddesi: Ferro fumarat, Vitamin B1, Vitamin B2, Vitamin B6, Vitamin B12, Vitamin C, Nikotinamid, Kalsiyum pantotenat, Folik Asit
İlaç Marka İsmi: VI-FER Kapsül

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir