VESTIBO 16 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Betahistin dihidroklorür‘ dür. VESTIBO 16 mg Tablet, iç kulağın kan dolaşımını düzenleyen, sıvı basıncını azaltan bir ilaçtır. VESTIBO, iç kulak ile ilgili bulantı ve kusmanın da eşlik ettiği şiddetli baş dönmesi nöbetleri (Vertigo), işitme zorluğu veya işitme kaybı ve kulak çınlaması belirtileri ile karakterize meniere hastalığı tedavisinde kullanılmaktadır.

 

VESTIBO 16 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. VESTIBO, iç kulaktaki kan dolaşımını düzenleyerek, basınç birikimini azaltır.
  3.  Tedaviye erken dönemde başlamanız, hastalığın ilerlemesinin ve hastalığın ileri dönemlerinde oluşabilecek işitme kaybının  önlenmesi açısından önemlidir.
  4. Tedavinin iyi etkilerini görmeye başlamanız birkaç haftayı bulabilir, en iyi  sonuçlar bir kaç aylık tedaviden sonra görülür. İlacınızı düzenli bir şekilde atlamadan kullanınız.
  5. Eğer önceden geçirilmiş mide ve bağırsak ülseri rahatsızlığınız varsa veya bronşiyel astımınız (nefes darlığı) ya da böbrek üstü bezi tümörünüz olduğu söylendiyse bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  6. •18 yaşından küçük hastalarda kullanılmamalıdır.
  7. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde bu ilacın kullanılıp kullanılmayacağı henüz kesinlik kazanmamıştır. Bu durumda doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

VESTIBO 16 mg Tablet‘ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacınızı yemek öncesi veya sonrası ya da yemeklerle birlikte alabilirsiniz.  Tok karnına alınması ilacın midenize  zarar verme riskini azaltır.
  3. Yetişkinlerde günlük önerilen doz: Doktor tarafından başka türlü önerilmediği takdirde günde 3 defa yarım veya 1 adet 16 mg lık tablet  önerilir.
  4. İlacınızı her gün aynı saatlerde almaya özen gösteriniz.

 

İlacın Olası  Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Hafif  derecede mide şikayetleri görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Betahistin dihidroklorür
İlaç Marka İsmi: VESTIBO 16 mg Tablet

VESTIBO 16 mg Tablet kullanma talimatı


VESTIBO 16 mg Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir