VESCUDEX 250 mg kapsül

VESCUDEX 250 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (Endikeleri, VESCUDEX ne ilacıdır; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; dozu; istenmeyen etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi VESCUDEX 250 mg hakkında bilinmesi gereken hususları içerir.)

VESCUDEX 250 mg kapsül kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

VESCUDEX 250 mg kapsül kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
VESCUDEX 250 mg kapsül kısa ürün bilgisi

İlaç Marka İsmi: VESCUDEX 250 mg kapsül

Endikasyon Bilgisi: Ursodeoksikolik asit adlı etken maddeyi içinde bulundurur. VESCUDEX , safra taşı eritilmesinde, safra kesesi -safra kanalları ve karaciğer fonksiyonlarının düzeltilmesinde, kolestatik karaciğer hastalıklarında kullanılır.

VESCUDEX kontrendikeleri: aşırı duyarlılık reaksiyonları, 15 mm’den büyük taş varlığı, safra yollarında tıkanıklık ve iltihap olması.

Hamilelikte C kategorisindedir; emzirme döneminde hekiminize danışmadan kullanmayınız.

VESCUDEX etkileşimi: nitrendipin, klofibrat, Östrojenik hormonlar, rosuvastatin, siprofloksasin, simektit, kolestipol, kolestiramin, alüminyum hidroksit

VESCUDEX 250 mg yan etkisi: hafif ishal.

VESCUDEX de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. VESCUDEX ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.

VESCUDEX 250 mg sırasıyla, Sindirim Sistemi ve Metabolizma; Safra Kesesi ve Karaciğer; Safra kesesi; Safra asitleri ve ursodeoksikolik asit olarak sınıflandırılmış şekilde, A05AA02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz VESCUDEX, GENSENTA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir