VALBUTYN 45 mcg Aerosol İnhalasyonu, Süspansiyon (200 doz)

Endikasyon Bilgisi :

İçinde Levalbuterol aktif maddeyi ihtiva eden VALBUTYN 45 mcg Aerosol İnhalasyonu, Süspansiyon (200 doz), solunum yollarının tıkanması ile ilgili hastalıklarda bronşlardaki daralmayı azaltmak suretiyle, hava giriş çıkışını (solunumu) iyileştirir.   kronik bronşit, amfizem ve astımı da içeren kronik tıkayıcı akciğer hastalığı-KOAH’ da hastalık belirtilerini gidermek ve tedavi amacıyla kullanılır.

 

VALBUTYN 45 mcg Aerosol İnhalasyonu, Süspansiyon (200 doz) Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız tavsiye edilmez.
  2. Bu ilacı kullanırken astım şikayetlerinde bir iyileşme sağlanamaması ya da kötüye gitmesi halinde hemen hekimize haber veriniz.
  3. Böbrek işlevlerinizde bozukluk, aşırı çalışan tiroid ya da astım ilacı kullanıyorsanız, epilepsi veya herhangi bir nöbet hastalığı, diyabet hastalığı, kanda düşük potasyum, kan basıncında ani düşme ya da yükselme, kalbi veya damarları etkileyen bir rahatsızlığınız var ise; bu ilacı kullanmadan önce hekime durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için dozaj ayarlaması yapılması gerekebilir.
  4. Hamilelik döneminde ve emzirme dönemlerinde hekime danışmadan kullanılmamalıdır.

 

VALBUTYN 45 mcg Aerosol İnhalasyonu, Süspansiyon (200 doz)’ un Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka hekimin direktiflerine dikkatle uyunuz. Yanlış kullanım ve tavsiye dışı uygulamalar hastalığın gidişatını olumsuz şekilde etkiler, dolayısıyla sağlığınıza zararı olur.

VALBUTYN 45 mcg Aerosol İnhasyonu, Süspansiyon (200 doz) Yan Etkileri :

  1. VALBUTYN uygulandığında nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklar ve dilde veya boğazda şişlik gibi ilaca karşı bir hassasiyet gelişmesi halinde ya da kalp atışlarında artış (taşikardi) , göğüs ağrısı veya düzensiz kalp atışları gibi çok nadir görülen yan etkilerde   ilacın uygulanması kesilip, acilen hekimle görüşülmelidir.

 

İlaç Etken Maddesi: Levalbuterol
İlaç Marka İsmi: VALBUTYN 45 mcg Aerosol İnhalasyonu, Süspansiyon (200 doz)

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir