ULTRALAN Oral Tablet

Endikasyon Bilgisi:

İlacın Etken Maddesi Fluokortolon’dur. ULTRALAN Oral Tablet, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltır. İltihap ve kaşıntı önleyici etkisi vardır.  Kronik iltihaplı eklem romatizması, romatizmal ateş, çoğu zaman bronşiyal astım ve saman nezlesi gibi diğer alerjik rahatsızlıkları olanlarda görülen, yanaklarda bazen gövde ve kollara da yayılan  kırmızımsı renkli deri tahrişi görünümde kendini gösteren Atopik dermatit; iltihaplı ve alerjik deri hastalıkları ( nörodermit egzama, üreme organları/anüs bölgesinde görülen egzama, kronik egzama vb.) tedavisinde;  bağışıklık sistemine bağlı kronik aktif karaciğer iltihabı ve lenfatik lösemi, özel kansızlık türleri gibi bazı kan hastalıklarında ve bazı göz hastalıklarında kullanılır.

ULTRALAN Oral Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltır. İltihap ve kaşıntı önleyici etkisi vardır.
  3. Bu ilaç bakteri, mantar ve virüsten kaynaklanan cilt enfeksiyonlarını tedavi etmemektedir.
  4. Eğer böbrek rahatsızlığınız veya mide-oniki parmak bağırsağı ülseriniz veya ciddi kemik erimeniz varsa ya da psikiyatrik hastalık öykünüz, göz tansiyonunuz veya verem aşısı sonrasında görülen lenf bezi tümörünüz varsa bu ilacı kullanmayınız.
  5. Bu ilaç, aşı uygulamasınm 8 hafla öncesinden 2 hafla sonrasına kadar kullanılmamalıdır.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  7. İlacı kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız.
  8. Eğer  böbrek yetmezliğiniz veya şeker hastalığınız varsa ya da beyin hastalığınız, verem (tüberküloz) , kas zayıflığı, kronik iltihabi bağırsak hastalığı olan ülseratif kolit, kalp yetmezliği ve yüksek tansiyon hastalığınız varsa yada kızamık veya su çiçeği geçiriyorsanız veya kan ile ilgili bir hastalığınız varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir veya ilacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına ve özel gözetime ihtiyaç duyulabilir.
  9. Eğer virüs kaynaklı herhangi bir türde cilt enfeksiyonunuz (uçuk, su çiçeği, çiçek hastalığı gibi)  varsa veya amip enfeksiyonunuz ya da mantar kaynaklı bir enfeksiyonunuz varsa  bu ilacı kullanmayınız.
  10. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

ULTRALAN Oral Tablet’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Günde bir tane sabahları tok karnına alınmalıdır.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Kaşıntı, kızarıklık, hirşutizm (kıllanmada artış), iltihapların oluşması, deri incelmesi ve sivilce oluşumu gibi yan etkiler görülebilir.

İlaç Etken Maddesi: Fluokortolon

İlaç Marka İsmi:  ULTRALAN Oral Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir