ULCEZOL 40 mg IV enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz

Pantoprazol adlı etken maddeyi içinde bulunduran ULCEZOL 40 mg IV enj. çöz. haz. için toz, sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Mide ilaçları, Peptik Ülser ve Gastro-Özofalgeal Reflü İlaçları, Proton Pompası İnhibitörleri ve pantoprazol şeklinde sınıflandırılmış olup, A02BC02 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz ULCEZOL, KOÇAK FARMA İLAÇ VE KİMYA SANAYİ firmasının ürünüdür.

ULCEZOL için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, ULCEZOL ne ilacıdır; ULCEZOL’e başlamadan önce uyulması gerekenler, ULCEZOL dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; ULCEZOL 40 mg IV Flakon kullanım şekli; yan etkileri, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi ULCEZOL 40 mg IV Flakon ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

ULCEZOL 40 mg IV enj. çöz. haz. için toz’a ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

ULCEZOL 40 mg IV enj. çöz. haz. için toz'a ait Kullanım Talimatı (ilaç prospektüsü)

ULCEZOL 40 mg IV enj. çöz. haz. için toz’un kısa ürün bilgisi

ULCEZOL 40 mg IV enj. çöz. haz. için toz'un kısa ürün bilgisi

Mide asidini azaltarak çalışan Pantoprazol (ULCEZOL), gastro-özofageal reflüde, bağırsak-mide ülserlerinde; proton pompası inhibitörü

ULCEZOL günlük doz: 40-80 mg

Kontrendikeleri: Pantoprazol alerjisi

Etkileşim: antifungal ilaçlar, erlotinib, atazanavir, metotreksat, varfarin, fluvoksamin, rifampisin, itrakonazol

ULCEZOL hamilelikte B kategorisinde; hamileler ve emzirenler hekime danışmadan kullanmamalıdırlar.

ULCEZOL kullanırken, karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

Yan etki: kötü huylu olmayan mide polipleri, uygulama yerinde pıhtı, iltihaplanma

ULCEZOL de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz ULCEZOL’ü nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. ULCEZOL’ü size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir