TYLOLFEN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Parasetamol, Klorfeniramin Maleat ve Psödoefedrin hidroklorür‘ dür. TYLOLFEN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet, ağrı kesici, ateş düşürücü, üst solunum yollarında burun akıntısı, hapşırma, göz sulanması gibi alerjik belirtileri ve tıkanıklığı giderici etkilere sahiptir. İlacın etken maddelerden Parasetamol, beyindeki ısı düzenleme merkezi üzerine etki ederek ateşi düşürür, ağrıyı keser; Klorfeniramin Maleat, vücutta doğal bir kimyasal olan histaminin yol açtığı üst solunum yollarındaki  alerjik belirtilerde antihistaminik etki eder;  Psödoefedrin hidroklorür ise burun ve sinüslerde (burun boşluklarında) mukozanın şişkinliğini azaltarak üst solunum yollarını açar. TYLOLFEN, soğuk algınlığı, grip, nezle, alerjik nezle, soluk borusu iltihabı, farenjit, sinüzit gibi üst solunum yolu akut enfeksiyonları ile birlikte görülen gözlerde sulanma, kaşıntı, kızarıklık, ödem, hapşırma, geniz akıntısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, kas ağrısı, öksürük, üşüme, ateş ve vücut kırıklığının giderilmesinde kullanılmaktadır.Kullanımı 12 yaş üzeri çocuklar, gençler ve yetişkinler içindir.

TYLOLFEN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet Hakkında  Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TYLOLFEN, ağrı kesici, ateş düşürücü, üst solunum yollarında burun akıntısı, hapşırma, göz sulanması gibi alerjik belirtileri ve tıkanıklığı giderici etkilere sahiptir.
  3. •3-5 gün içerisinde ağrı veya ateşin azalmaması yada yeni rahatsızlık belirtilerinin ortaya çıkması halinde ilacın kullanımını kesip, bir doktora başvurunuz.
  4. •5  ardışık günden daha uzun süre kullanmayınız.Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.
  5. Eğer karaciğer hastalığı, böbrek hastalığı,astım ya da herhangi bir akciğer hastalığı,yüksek tansiyon, kalp hastalığı, tiroid bozukluğu, şeker hastalığı,  göz tansiyonu, alkol bağımlılığınız veya prostat büyümesi sonucu idrar tutukluluğu varsa; kullanmadan önce doktorunuza söyleyiniz. Kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  6. Tedaviniz süresince, parasetamol içeren başka bir ilaç kullanmamaya özen gösteriniz.
  7. Eğer son 14  gün içerisinde MAO inhibitörleri grubuna ait herhangi bir ilaç kullandıysanız, bu ilacı kullanmayınız. Eğer MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz.
  8. •12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.
  9. Tedaviniz sırasında alkol almaktan kaçınınız. Alkol veya alkollü içeceklerle birlikte alındığında karaciğerinize ciddi zararlar verebilir.
  10. Kullanımı uyku haline ve uyuşukluğa sebep olabileceğinden, araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  11. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

TYLOLFEN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet’ in Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Bir paket tozun tamamını bir bardak sıcak suyun içine boşaltınız, karıştırarak erimesini sağlayınız. İlacınız tamamen çözündükten sonra bekletmeden sıcakken içiniz.
  3. •12 yaş ve üzeri çocuklarda ve yetişkinlerde, günlük önerilen doz: günde 6 veya 8 saat ara ile 1 er poşettir.
  4. Günde 4 dozdan fazla kullanılmamalıdır.
  5.  Yemeklerden önce veya yemeklerden sonra kullanabilirsiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Bulantı, kusma, hazımsızlık, karın ağrısı, gaz, kabızlık, baş dönmesi, sersemlik ve uyku hali, uyuşukluk yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Parasetamol, Klorfeniramin Maleat, Psödoefedrin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: TYLOLFEN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet

TYLOLFEN HOT Tek Kullanımlık Toz İçeren Poşet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir