TRITTICO 150 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Trazodon hidroklorür‘ dür. TRITTICO 300 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet, beyinde dengesiz hale gelerek endişe, kaygı ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkileyen antidepresan bir ilaçtır. Depresyonda dahil olmak üzere kaygı hali ile birlikte ya da kaygı hali olmadan görülen depresif bozuklukların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır. TRITTICO, merkezi sinir sisteminin çalışmasını yavaşlatmak suretiyle hastayı sakinleştirir, yatıştırır ve uykusunu getirir. Bu sayede öfke, düşmanlık ve huzursuzluk davranışları sergileyen kişilerde iyileşme sağlar, ayrıca  kısa sürede uykuya dalmaya yardımcı olur, uyku süresini uzatır. Kullanımı 18 yaş üstündeki hastalar için uygundur.

 

TRITTICO 150 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TRITTICO, depresyon tedavisinde ve kaygı hali ile birlikte veya kaygı hali olmadan görülen depresif bozuklukların iyileştirilmesinde kullanılmaktadır.
  3. TRITTICO ile tedaviye başlamadan önce kullandığınız ilaçları gösteren ilaç listesini ve reçetesiz kullandığınız bitkisel ürün varsa tümünü ve diğer hastalıklarınızı doktorunuzla görüşmelisiniz.
  4. İlk kez antidepresan kullanan kişilerde intihara yeltenme söz konusu olduğundan özellikle 24  yaş altı kişilerde bu ilacı kullanmaya başladıktan sonra 1-2 hafta doktor gözetiminde bulunulmalıdır.
  5. Eğer karaciğer veya  böbrek hastalığı, şeker hastalığı, kalp atımlarında hızlılık ya da yavaşlama durumu, bipolar bozukluk (manik depresif bozukluk), hap bağımlılığı, son zamanlarda geçirilen kalp krizi, şizofreni veya diğer psikolojik problemleriniz var ise bu ilacı kullanmadan önce muhakkak doktorunuzla görüşünüz. Doz ayarlamasına ihtiyaç duyulabilir.
  6. İlacı kullanırken ağrı eşliğinde 4 saat veya daha fazla süren ereksiyon olursa, ilacın alımını kesip,  acilen doktorunuzla görüşünüz.
  7. Uyanık kalmayı gerektiren bir iş yapacaksanız ya da makine veya araç kullanacaksanız dikkatli olmalısınız. Çünkü bu ilacın düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek, uyku getirici yan etkisi vardır.
  8. İlacı alırken  alkol tüketiminden  kaçınınız. Çünkü alkol ilacın yan etkilerini arttırmaktadır.
  9. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmamalısınız.

 

TRITTICO 150 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet’ in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. TRITTICO,  geceleri yatmadan hemen önce alındığında faydasını daha iyi gösterir.
  3. İlacınızın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte, tok karnına içiniz. Her gün aynı saatlerde kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. TRITTICO kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni oluşan ya da kötüleşen  yan etkiler ile kalp atışlarında düzensizlik, sarılık, taşikardi ( Kalp atım sayısının dakikada 100’ün üzerinde olacak şekilde artması.) ve bradikardi (Kalp atışlarının yavaşlaması. Dakikada 60 atımın altına düşmesi. ) rahatsızlıklarından herhangi biri görüldüğünde  acil yardım için  derhal doktorunuzla görüşünüz.
  3. Uyku ve uyuşukluk çok sık rastlanan yan etkilerdir. Baş ağrısı, baş dönmesi, düşük tansiyon da yan etki olarak görülebilir.

 

İlaç Etken Maddesi: Trazodon hidroklorür
İlaç Marka İsmi: TRITTICO 150 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet

TRITTICO 150 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet kullanma talimatı (prospektüsü)


TRITTICO 150 mg Uzatılmış Salınımlı Film Tablet kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir