TRACOVOL Krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi İzokonazol nitrat ve Diflukortolon valerat‘ tır. TRACOVOL Krem, vücutta kızarıklık, kaşıntı ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan, mantar ve bakterilerin cilt üzerinde çoğalmalarını engelleyen bir kremdir.  Ağır iltihabi veya egzamalarla birlikte görülen derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının,   mayalar ve maya benzeri mantarların ve küf mantarlarının başlangıç veya ara  tedavisi  için uygundur. Mantar enfeksiyonlarında görülen iltihap belirtilerini hızla azaltır. Ayrıca kaşıntı önleyici, iyileştirici ve kan damarlarını büzücü etkisi de vardır. TRACOVOL, ayak mantarı (tinea pedis), el mantarı (tinea manum), tırnak mantarı (tinea unguium), en sık boyun, gövde, kol, ve bacaklarda görülen halka şeklinde iltihaplı, kaşıntılı, kızarık, yüzeyden kabarık lezyonlar ile belirgin vücut mantarı (tinea korporis) enfeksiyonu; genellikle boyun, göğüs, kolların üst kısımları  ve sırtta görülen beyazdan pembeye veya bronz renkten kahverengiye kadar değişen renklerdeki lekeler ve hafif pullanma ile belirgin mantar enfeksiyonu  (tinea versicolor); kasık bölgesinde, uylukların iç kısımlarında ve kalçada  ortaya çıkan kırmızı ya da kahverengi lekeler, kaşıntı, yanma hissi, soyulma ile belirgin kasık mantarı ( tinea kruris )  tedavisinde ve ayrıca ellerde, ayak parmak araları, kasık bölgesi, dış genital organlar, koltuk altı, meme altları ve testisler üzerinde ince kabuklaşma gösteren kırmızı veya kahverengi lekelerle belirgin bulaşıcı deri hastalığı (eritrazma) tedavisinde  kullanılmaktadır.

 

TRACOVOL Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TRACOVOL, vücutta kızarıklık, kaşıntı ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltan, mantar ve bakterilerin cilt üzerinde çoğalmalarını engelleyen bir kremdir.
  3. Doktor tarafından teşhis edilmemiş cilt hastalıklarında kullanmayınız.
  4. Eğer herhangi bir ilaca karşı alerjiniz veya virüs kaynaklı herhangi bir türde cilt enfeksiyonu (uçuk, su çiçeği, çiçek hastalığı gibi); ağız çevresindeki iltihaplı yaralar, gül hastalığı veya aşı sonrası görülen deri reaksiyonlarınız varsa; kullanmayınız.
  5. Mikonazol, ekonazol ve tiokonazol etken maddeli ilaçlar kullanıyorsanız, TRACOVOL‘ u kullanmadan önce doktorunuzu bilgilendiriniz.
  6. İlacı  düzenli bir şekilde, atlamadan kullanınız. Hastalığın tekrarını önlemek için şikayetlerin kaybolmasından sonra en az 2 hafta boyunca TRACOVOL‘ u kullanmaya devam ediniz.
  7. Çocuklarda bebek bezi bölgesindeki pişik tedavisi için ancak doktor kontrolü ile kullanılabilir. Uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.
  8. Eğer bir çocuğun bebek bezi bölgesi tedavi ediliyorsa sıkı ve dar bezler kullanmayınız. Tedavi edilen bölgeyi sarmak, cildin emdiği ilaç miktarını artırabilir.
  9. Tedavi edilen bölgeyi hava almayacak şekilde kapatmayınız ya da bandajlamayınız.
  10. İlacın  uygulandığı yerin hava almasını engelleyecek giysiler giymeyiniz. Bol, gevşek  ve pamuklu kıyafetler giymelisiniz. Tedavi edilen yer ayaklarınız ise pamuklu çorap, sandalet  ve hava dolaşımını sağlayabilecek ayakkabılar giyiniz. Ayaklar yıkandıktan sonra parmak aralarını tamamen kurutunuz ve çoraplarınızı her gün düzenli olarak değiştiriniz.
  11. Dış genital bölgenin tedavisi için kullanıyorsanız, hastalıklı bölgeye  bir hafta boyunca  günde iki kez  uygulayınız.
  12. Yıkandıktan sonra, hastalıklı bölgeyi iyice kurulayınız ve kullandığınız bez ve havluları her gün değiştiriniz.
  13. Tedavinin tam olarak başarıya ulaşması için hijyenik şartlara düzenle uyulmalıdır. Çamaşırlarınız ( bezler, havlular ve iç çamaşırlar) mümkün olduğunca pamuklu olmalı, her gün değiştirilmeli ve kaynatılarak yıkanmalıdır.
  14. İlacı kullanmaya başladıktan hemen sonra iyileşme belirtileri görülebilir. Doktorunuzun reçetede belirttiği kullanma süresini dikkate alınız. Çünkü enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşmeler görülebilir.
  15. TRACOVOL‘ u kullanmaya başladıktan sonra belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse doktorunuzla görüşünüz.
  16. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  17. Eğer yüze uygulanacaksa gözlerinize temasından kaçınınız. Teması halinde bol su ile yıkayınız.
  18. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

TRACOVOL Krem’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Kremi ince bir tabaka halinde ilgili bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz. Üzerini hava almayacak şekilde kapatmayınız veya bandajlamayınız.
  3. Günde 2 defa uygulanır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. İlacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: İzokonazol nitrat, Diflukortolon valerat
İlaç Marka İsmi:  TRACOVOL Krem

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir