TRACLEER 125 mg film tablet

İlaç Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

 

  1. İlaç Marka İsmi: TRACLEER 125 mg film tablet
  2. Endikasyon Bilgisi: Bu ilaç Bosentan adlı etken maddeyi içinde bulundurur. Pulmoner arteriyel hipertansiyonda ve dijital ülseri olan sistemik skleroz hastalarında; akciğerlere olan kan akışını verimli hale getirmek, kalbin iş yükünü azaltmak için endotelin reseptör antagonisti olarak.
  3. Etkileşim: ketokonazol, vorikonazol, itrakonazol, ritonavir, siklosporin A, karbamazepin, Takrolimus, glibenklamid, rifampisin, fenobarbital, Simvastatin, fenitoin, sirolimus, nevirapin, gebeliği önleyici hormonal ilaçlar, sildenafil, epoprostenol.
  4. Kontrendikeleri: alerjik reaksiyon, karaciğer bozukluğu, hamilelik, normalin 3 katı karaciğer aminotransferaz seviyeleri, Siklosporin A ile eş zamanlı kullanmak.
  5. Hamilelikte X kategorisindedir ve emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.
  6. Yan etkisi: hipotansiyon, bacak ve bilek ödemi, yüzde kızarıklık,  reflü, baş ağrısı, burun tıkanıklığı, ciltte kaşıntılı döküntü.
  7. TRACLEER 125 mg film tablet de dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. TRACLEER ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  8. TRACLEER 125 mg film tablet sırasıyla, Kalp Damar Sistemi, Antihipertansifler, Diğer antihipertansifler, pulmoner arteriyel hipertansiyon için antihipertansifler ve bosentan olarak sınıflandırılmış şekilde, C02KX01 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle alabileceğiniz TRACLEER üretimini Johnson and Johnson Sıhhi Mal. Sanayi yapar, ruhsatı da aynı şirkete aittir.  TRACLEER 125 mg için kısa bilgi ve prospektüs pdf belgeleri (ne ilacıdır; TRACLEER uygulanımından önce bilinmesi gereken konular; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı;  ilaç etkileşimi, sakıncaları; saklama koşulları; uygulama biçimi; dozaj bilgileri; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler) aşağıdadır.

 

TRACLEER 125 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)
TRACLEER 125 mg kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

TRACLEER 125 mg kısa ürün bilgisi
TRACLEER 125 mg kısa ürün bilgisi

Ruhsatı: Johnson and Johnson Sıhhi Mal. San. ve Tic. Ltd. Şti.
Adres: Ertürk Sok. Keçeli Plaza No:13 Kavacık/Beykoz/İstanbul-34810
Tel no: 0 216 538 20 00-Faks no: 0 216 538 23 69

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir