TOLVON 30 mg Tablet

Endikasyon Bilgisi :

Mianserin hidroklorür isimli aktif maddeyi içinde bulunduran TOLVON 30 mg Tablet, beyinde dengesiz hale gelerek endişe, kaygı ve depresyona sebep olabilecek kimyasalları etkileyen bir ilaçtır. TOLVON, depresyon sırasında, beyindeki kimyasal maddelerdeki eksiklikleri gidermek suretiyle, beynin yeniden normal çalışmasını sağlar. İlaç tedavisi gerektiren depresif bozukluklarda, depresyon belirtilerinin  düzeltilmesi amacıyla kullanılmaktadır. İlaçtan iyi sonuçlar alabilmeniz 2 ila 4 haftayı bulabilir.

 

TOLVON 30 mg Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

    1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise bu ilacı kullanmanız önerilmez.
    2. Eğer bir MAO inhibitörü ile tedavi oluyorsanız, TOLVON kullanabilmeniz için en az 14 gün beklemelisiniz. MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden bu ilacı alırsanız, hayati tehlikeye varabilecek istenmeyen etkilere maruz kalabilirsiniz. TOLVON‘la tedaviyi kestikten sonra, MAO inhibitörü grubundan bir ilaç kullanacaksanız yine 14 gün beklemelisiniz.
    3. İlk defa (TOLVON) antidepresan  kullananlarda; intihara yeltenme riskine karşı özellikle 18 ila 24  yaşlarındaki bireylerde TOLVON kullanmaya başladıktan ilk 15 gün içerisinde hastanın etrafındakiler (aile) ruh halindeki değişimleri dikkatle gözlemlemeli ve hekime hemen bildirmelidirler.
    4. TOLVON‘la tedaviye başladıktan sonra kendinizi iyi belirtiler görmeye başlamanız  4 hafta  ya da daha uzun sürebilir. Hekiminizle görüşmeden ilacın kullanımını aniden kesmeyiniz. Zira TOLVON‘u aniden  kesmeniz rahatsızlığınızı kötü hale getirebilir. Eğer tedavi bitirilecekse de; hekim gözetiminde olmalı ve a doz kademeli bir şekilde düşürülerek bitirilmelidir.
    5. 18 yaşın altındaki  ergen ve çocuklara TOLVON verilmesi önerilmez.
    6. Eğer karaciğer rahatsızlığınız var ise; depresyondaysanız ve davranışlarınızda normal halinizden daha farklı olarak aşırılık ve abartı (mani) var ise ya da geçmişte bu durumu yaşadıysanız; TOLVON ilacı almanız sizin için uygun değildir.
    7. Eğer, diyabetiniz, hipertansiyonunuz veya herhangi bir kalp rahatsızlığınız var ise ya da prostat bezinizde büyüme,  sara (nöbet) rahatsızlığı, böbrek, karaciğer işlevlerinde bozulma, göz tansiyonu, manik depresif bozukluk veya sizofreni, hap veya madde bağımlılığı ya da intihar denemesi hikayeniz var ise bu ilacı kullanmadan önce önemle hekiminize bunları anlatınız. TOLVON‘u güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için hekiminiz doz ayarlaması ve spesifik testler yapılmasını isteyebilir.
    8. TOLVON‘u kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni başlayan ya da daha belirginleşen rahatsızlıklarda hiç vakit kaybetmeden hekiminize haber veriniz.
    9. Bipolar depresif hastalığı olanlarda TOLVON hipomaniye sebep olabilir. Böyle bir durumda TOLVON kullanımı durdurulmalıdır.
    10. İlacın kullanımı sırasında sarılık ya da konvülsiyon belirtileri görüldüğünde tedavi kesilmelidir.
    11. TOLVON kullanırken granülositopeni veya agranülositoz olarak ortaya çıkan kemik iliği depresyonu oluşabilir. Bu durum en çok ilaçla tedavi başladıktan 4-6 hafta sonra meydana gelebilir ve tedavi kesildikten sonra normale döner. Bu durumun yaşlı hastalarda görülme riski daha yüksektir.
    12. TOLVON‘u, soğuk algınlığı ilaçları, narkotik ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, alerji ilaçları, uyku hapları ve anksiyete ilaçları gibi uyku verici ilaçlarla birlikte kullanmaktan kaçınınız.  Bu ilaçlardan herhangi birini düzenli olarak alıyor iseniz; bunu hekiminize söylemelisiniz.
    13. TOLVON kullanımı düşünce ve tepkilerinizi bozabilecek yan etkilere sahip olduğundan, makine veya araç kullanmaktan kaçınınız.
    14. TOLVON‘u kullanırken kesinlikle alkol almamalısınız. Çünkü bu ilaç alkolün etkisini  arttırmaktadır.
    15. Doğmamış bebek ve emzirilen bebek için zararlı etkilere maruz kalma riskine karşı gebelik dönemi ve emzirme dönemlerinde hekime danışılmadan TOLVON kullanmamalıdır.

 

TOLVON 30 mg Tablet’in kullanım Şekli:

  1. Hekiminiz  TOLVON ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekimin direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu suyla beraber içiniz. Hergün günün aynı saatlerinde kullanmaya özen gösteriniz. TOLVON‘u tercihen yemek öncesi veya sonrası ya da öğün arasında içebilirsiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. TOLVON‘la tedaviniz sürerken karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. TOLVON kullanırken  kendine zarar verme ile ilgili düşüncelere sahip olma, davranışlarda ve ruh halinde değişiklikler, panik ataklar, uyku sorunları, alıngan, telaşlı, heyecanlı, sarılgan, huzursuz, agresif, ruhsal ve fiziksel olarak kendini hiperaktif hissetme gibi yeni oluşan ya da kötüleşen  yan etkiler ile kalp atışlarında düzensizlik, titremeler, mide bulantısı, kusma, ishal, iştahsızlık, halsizlik, güçsüzlük, halüsinasyonlar, nöbet gibi yan etkilerde acil yardım için  derhal hekiminize başvurunuz.

 

İlaç Etken Maddesi: Mianserin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: TOLVON 30 mg Tablet

TOLVON 30 mg Tablet kullanma talimatı


TOLVON 30 mg Tablet kullanma talimatı

TOLVON 30 mg Tablet kısa ürün bilgisi


TOLVON 30 mg Tablet kısa ürün bilgisi

Ruhsat sahibi: Merck Sharp Dohme İlaçları Ltd. Şti.
Esentepe Mah. Büyükdere Cad. No:199 Levent 199 Ofis Blok Kat:13 Levent 34394 İstanbul
Tel: (0212) 336 10 00-Fax: (0212) 355 02 02
Üretici Firma : Santa Farma İlaç San. A.Ş.
GEBKİM, Dilovası – Kocaeli

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir