TİYOKAS MONO 25 mg film kaplı tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Deksketoprofen trometamol‘dur. TİYOKAS MONO, vücutta  iltihaba ve ağrıya sebep olan belirli biyolojik etkenleri azaltan, ağrı kesici bir ilaçtır. TİYOKAS MONO film kaplı tablet, romatizmal ağrılar, bel, boyun ağrısı gibi kas-iskelet sistemi ağrıları, baş ağrıları, diş çekimi ya da diş etlerindeki iltihaplanmanın sebep olduğu diş ağrıları, bayanlarda regl sancılarında, ameliyat sonrası oluşan ağrılar ve incinme/burkulma/zorlanmaya bağlı şişme ve ağrılarda kullanılabilir. TİYOKAS MONO‘nun aynı zamanda ateş düşürücü etkisi de vardır.
TİYOKAS MONO‘nun yardımcı tedavi olarak kullanıldığı hastalıklar :
Osteoartrit (Kireçlenme): Eklemlerde kıkırdak dokunun yapısında bozulma, kıkırdakta incelme, aşınma ve tahribatın ortaya çıktığı bir eklem hastalığıdır.
Romatoid artrit: Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen esas olarak eklemlerde ağrı, şişlik, tutukluk ve fonksiyon kaybına yol açan, ancak vücuttaki diğer organları da etkileyebilen, yangılı, kronik  bir iltihaplı eklem hastalığıdır.
Ankilozan spondilit :Omurlarla kaburgalar arasındaki  eklemler ile omurga, kuyruk sokumu kemiği ve leğen kemiğini birleştiren eklemlerin sertleşmesi, hareket yeteneğinin azalması ya da kaybolmasıyla karakterize ağrılı ilerleyici, iltihaplı romatizmal bir hastalıktır.
Akut Gut artriti: Ayak parmaklarında, ayaklarda, ayak bileklerinde, diz, dirsek, ellerde ve el bileklerde ani ağrı nöbetleriyle kendini gösterir. En çok ayak baş parmağını etkileyen bir tür eklem iltihabı olan akut gut artriti, kanda bulunan ürik asit oranının artması nedeniyle meydana gelen bir hastalıktır.

 

TİYOKAS MONO film kaplı tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. Formülü :1 tablet TİYOKAS MONO aktif madde olarak deksketoprofen trometamol ( 25 mg) ihtiva eder. Diğer bileşenleri : Mikrokristalin Selüloz PH 101, Mikrokristalin Selüloz PH 102, Kurutulmuş Mısır Nişastası , Sodyum Nişasta Glikolat Tip A, Gliserol Dibehenat (Kompritol 888 ATO), Opadry KB Low viscosity White 310A180023 (Makragol (PEG) Polivinil alkol graft kopolimeri, Titanyumdioksit, Kaolin, Kopolividon, Sodyumlauril sülfat) ilacın yardımcı maddeleridir.
  2. TİYOKAS MONO tabletin içindeki etken maddeye ya da yukarıdaki bileşenlerden birisine karşı sizde daha önceleri aşırı hassasiyet (alerjik reaksiyon) durumu geliştiyse; kullanmayınız.
  3. Ağır kalp  veya  karaciğer yetmezliğiniz var ise; böbreklerinizde herhangi bir problem var ise ya da  pıhtılaşma veya  kanama ile ilgili bozukluklar; astımınız veya daha önceden aspirin ve türevlerinden herhangi bir ilaç kullandığınızda astım atağı ve alerjik reaksiyon yaşadıysanız ya dailtihaplı bağırsak hastalığı mevcutsa veya hazımsızlık, midenizde ekşime gibi sindirim sisteminizde bir bozukluk var ise; TİYOKAS MONO kullanmamalısınız.
  4. Geçmişte yaşanmış veya şu an var olan  mide – bağırsak rahatsızlığı, geçirilen mide kanaması öyküsü, yüksek tansiyon (hipertansiyon), konjestif kalp yetmezliği, geçmişte yaşanan bir kalp krizi, felç veya kan pıhtılaşması, üremeyle alakalı bir sorun var ise veya kısırlık testi yaptırılacak ise, önceden yaşanmış Crohn hastalığı öyküsü, ülseratif kolit öyküsü, bağ dokusu hastalığı, karaciğer veya böbrek hastalığı durumlarından herhangi birisine sahip iseniz ;  TİYOKAS MONO tableti hekime danışmadan almayınız.
  5. Aktif ve tekrarlayan mide-bağırsak ülseriniz veya mide-bağırsak kanamanız var ise;  TİYOKAS MONO’yu kesinlikle kullanmamalısınız.
  6. İdrar söktürücü ilaç kullanıyor iseniz veya kusma, ishal ya da yeterli olmayan miktarda sıvı alımı nedenlerinden dolayı şiddetli derecede dehidrasyonunuz var ise (vücudun çok miktarda sıvı kaybı); TİYOKAS MONO’yu hekime sormadan almayınız.
  7. TİYOKAS MONO By-pas ameliyatı öncesi ve sonrası ağrılarda kullanılmamalıdır.
  8. TİYOKAS MONO’nun kullanımı  mide ve bağırsaklarda kanama ve delinme gibi tehlikeler oluşturabilir.Siyah, kanlı ya da katranımsı dışkı ve kanlı öksürük ya da kahve telvesi görünümünde  kusma gibi kanamayı işaret eden şikayetlerden herhangi birisini kendinizde gördüğünüzde; acilen hekiminizi arayınız ya da bir sağlık kuruşuna müracaatta bulununuz.
  9. TİYOKAS MONO yaşlılarda dikkatle kullanılmalıdır. Aksi halde yaşlıların sindirim sisteminde ağır yan etkilere maruz kalma olasılığı daha fazladır.
  10. TİYOKAS MONO, 18 yaşından küçük çocuklara ve adolesanlara verilmemelidir.
  11. Hamilelikte ve emzirme dönemlerinde TİYOKAS MONO kullanılması; anne karnındaki ve emzirilen bebek için zararlı etkileri mevcuttur.

 

TİYOKAS MONO film kaplı tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz TİYOKAS MONO ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.
  2. TİYOKAS MONO‘nun her bir dozunu bir bardak dolusu suyla beraber yutunuz. Tavsiye edilen günlük doz miktarı :Ağrının türüne göre günlük toplam 3 tableti (75 mg) geçmeyecek şekilde 8 saatlik arayla 1 tablettir (25 mg).
  3. Şiddetli ağrılarda ve ağrının daha çabuk geçmesi gerekiyorsa; TİYOKAS MONO’nun emilmesini kolaylaştırmak için yemek yemeden takriben yarım saat önce yutulabilir.

TİYOKAS MONO film kaplı tablet’in olası yan etkileri:

  1.  TİYOKAS MONO’yu kullandıktan sonra nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişme gibi alerjik belirtilerden herhangi biri ortaya çıktığında; acilen hekime haber verilmeli veya bir sağlık kuruluşuna müracaat edilmelidir.
  2. TİYOKAS MONO’nun yaygın (tedavi edilen 100 hastada 1’den fazla ve 10 hastada 1’den az) görülebilecek yan etkileri: bulantı, kusma, karın ağrısı, ishal  ve hazımsızlık.
  3. TİYOKAS MONO’nun yaygın olmayan ( tedavi edilen 1.000 hastada 1’den fazla ve 100 hastada 1’den az) görülebilecek yan etkileri: uykululuk, baş ağrısı, sersemlik, midede rahatsızlık, ağızda kuruluk, sinirli ruh hali, sersemleme, vücut kırıklığı, yorgun hissetme, uyku problemleri,  ciltte döküntü, kızarıklık, kalp çarpıntısı, titreme, ateş, kabızlık,vücutta ödem, larenjit belirtileri,
  4. TİYOKAS MONO’nun seyrek (tedavi edilen 10.000 hastada 1’den fazla ve 1.000 hastada 1’den az) görülebilecek yan etkileri: Ciltte kaşıntı ve döküntü, sivilce, adet döngüsünde düzensizlik, larenjit belirtileri, mide-bağırsak ülseri,  yüksek tansiyon, yavaş soluma, bileklerde ödem, iştahta azalma, böbrek işlevlerinde bozukluk, hepatit, normalden daha fazla terleme, prostat problemleri, normalden daha fazla idrara çıkma, sırt bölgesinde ağrı, nöbet, kanda anormal karaciğer test sonuçları. mide-bağırsak ülseri ve buna bağlı siyah katranımsı dışkı veya kahve telvesi görünümünde kusma.
  5. TİYOKAS MONO’nun çok seyrek (izole edilmiş raporlar dahil tedavi edilen 10.000 hastada 1’den az) görülebilecek yan etkileri: yüzde, boğazda, dudaklar veya dilde şişlik (anjiyonörotik ödem), hava yollarındaki daralma sebebiyle soluk alamama (bronkospazm), genital bölgede veya göz, ağız veya deride açık yaralar (Stevens Johnson ve Lyell sendromları), nefes darlığı, kalbin normalden hızlı atması, hipotansiyon, pankreatit (pankreas iltihabı), görmede bulanıklık, kulak çınlaması, karaciğer harabiyeti, ışık hassasiyeti, böbrek problemleri, mide-bağırsak kanaması,  kanda akyuvar hücresi sayısının düşük olması (nötropeni), kan pulcukları sayısında azalma (trombositopeni),
  6. Cilt döküntüsü veya ağız içi veya genital bölgenizde herhangi bir lezyon meydana geldiğini veya alerjik bir belirtiyi hisseder hissetmez
    TİYOKAS MONO tablet kullanımını kesiniz.
  7. TİYOKAS MONO gibi ilaçlar,miyokard enfarktüsü ( kalp krizi) veya inme (felç) riskinde hafif bir artış ile ilişkilendirilebilir.
  8. Bağ dokusunu etkileyen bağışıklık sistemi bozuklukları (sistemik lupus eritomatozus veya karışık bağ dokusu hastalığı) olan hastalarda TİYOKAS MONO, seyrek olarak ateş, baş ağrısı ve ense sertliğine sebep olabilir.

 

TİYOKAS MONO’nun saklanması

  1. TİYOKAS MONO’yu 25 dereceden düşük ortamda, çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında
    saklayınız

 

İlaç Etken Maddesi: 25 mg Deksketoprofen eşdeğerinde 36,9 mg deksketoprofen trometamol ihtiva etmektedir.
İlaç Marka İsmi: TİYOKAS MONO 25 mg film kaplı tablet
İlacın farmakoterapötik grubu ve ATC kodu: Antienflamutuar ve antiromatikler (nonsteroid), propiyonik asit türevleri- M01AE17
İlacın ruhsat sahibi: NOBEL İLAÇ SANAYİİ VE TİCARET A.Ş.
Adresi : Saray Mah. Dr.Adnan Büyükdeniz Cad. No:14 Ümraniye 34768 / İSTANBUL
Tel no: (216) 633 60 00 15-Faks no: (216) 633 60 01
TİYOKAS MONO 25 mg film kaplı tablet prospektüsü, kullanma talimatı
TİYOKAS MONO 25 mg film kaplı tablet prospektüsü, kullanma talimatı

TİYOKAS MONO 25 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi
TİYOKAS MONO 25 mg film kaplı tablet kısa ürün bilgisi

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir