TIOTEK DISCAIR 18 mcg İnhalasyon İçin Toz

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Tiotropium’ dur. TIOTEK DISCAIR 18 mcg İnhalasyon İçin Toz, uzun etkili bronş genişletici bir ilaçtır. Etkisi 24 saat sürer. Akciğerlerdeki hava yollarının duvarlarında bulunan kasları gevşeterek genişlemelerine yol açar. Böylece akciğerlere hava giriş çıkışını kolaylaştırır, solunumu daha iyi hale getirir. TIOTEK, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olarak da bilinen amfizem, kronik bronşit ve astım gibi diğer hava yolu hastalıklarında yaşanan solunum problemlerini en aza indirir ve nefes almayı kolaylaştırır. Düzenli kullanımı ile tıkanmayla ilgili solunum yolu hastalıklarında  astım, amfizem ve kronik bronşitte dahil olmak üzere Kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) olan kişilerde, tıkanmayla (nefes darlığı)  ilgili belirtilerin iyileştirilmesinde ve atakların önlenmesinde kullanılır. Düzenli olarak her gün kullanılması önemlidir. KOAH,  nefes darlığı ve öksürük belirtileriyle kendini gösteren  uzun dönemli bir hastalık olduğu için uzun süreli nefes darlığı meydana geldiği dönemlerde faydalı etkiler gösterir. Ayrıca birkaç günlük kısa süreli KOAH alevlenmelerini/ ataklarını da önlemiş olur.

 

TIOTEK DISCAIR 18 mcg İnhalasyon İçin Toz Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TIOTEK, orta ve ağır kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) tedavisinde kullanılmaktadır. Astım ve KOAH olarak da bilinen amfizem, kronik bronşit gibi diğer hava yolu hastalıklarında yaşanan solunum problemlerini en aza indirir ve nefes almayı kolaylaştırır.
  3. TIOTEK, uzun süreli kullanım içindir. Ani ortaya çıkan hırıltılı solunum, nefes darlığı gibi KOAH belirtilerini rahatlatmak için değil, düzenli olarak her gün kullanınız.
  4. Ani ortaya çıkan belirtileri rahatlatmak için kullandığınız kurtarıcı ilaçları her zaman yanınızda bulundurunuz.
  5. Eğer dar açılı göz tansiyonunuz (dar açılı glokom) veya prostat büyümesine bağlı idrar kesesinde tıkanıklık, mesane sorunlarına bağlı idrar yapmada zorluk yaşıyorsanız, böbrek yetmezliğiniz varsa bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu söyleyiniz.
  6. İlacın uygulanmasından hemen sonra nefes alamama, göğüste sıkışma, öksürük ve hırıltılı soluma meydana gelirse, acilen doktorunuza başvurunuz.
  7. İlacın yan etkisi olan ağız kuruluğu, uzun süreli kullanımda dişlerde çürümeye sebep olabilir. Bu sebeple ağız hijyenine dikkat ediniz.
  8. Tam fayda sağlamak için, ilacınızı düzenli bir şekilde her gün aynı saatte uygulayınız. Doktorunuza danışmadan kullanımını kesmeyiniz. İlacın kullanımını aniden durdurursanız KOAH belirtileriniz şiddetlenebilir.
  9. TIOTEK‘ in, etki süresi 24 saattir. Günde bir defadan fazla kullanılmamalıdır.
  10. İlacı uygularken tozun gözünüze kaçmamasına özen gösteriniz. Kazara gözünüze temas ederse gözlerinizi ılık  su ile yıkayınız.
  11. •18 yaşından küçük çocuklar ve ergenlerde kullanmayınız.
  12. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

 

TIOTEK DISCAIR 18 mcg İnhalasyon İçin Toz‘ un Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. Sadece inhalasyon yoluyla (ağızdan soluyarak) kullanılır.  İnhalasyon cihazı yoluyla nefes alındığında ilaç akciğerlerinize ulaşır. Bu nedenle, cihazın ağız parçası aracılığıyla derin ve güçlü nefes almalısınız.
  3. TIOTEK, günde sadece 1 kez kullanılır.
  4. İnhalasyonu her gün günün aynı saatinde uygulamaya özen gösteriniz.
  5. Ağızda pamukçuk oluşumunu ve  beyaz, sarı veya krem renkte benekler oluşma riskini azaltmak için ilacı  kullandıktan sonra ağzınızı su ile çalkalayınız.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Ağız kuruluğu yaygın görülen yan etkidir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Tiotropium
İlaç Marka İsmi: TIOTEK DISCAIR 18 mcg İnhalasyon İçin Toz

TIOTEK DISCAIR 18 mcg İnhalasyon İçin Toz kullanma talimatı


 

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir