TIMO-COMOD Göz Damlası

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Timolol maleat‘ tır. TIMO-COMOD Göz Damlası, göz içinde oluşan sıvı miktarını azaltarak, gözün iç kısmındaki  basıncı düşüren göz tansiyonu ilacıdır. Gözün iç kısmındaki sıvı sürekli olarak gözden boşalır ve yerine yeni sıvı oluşur. Göz merceği ile kornea arasındaki sıvının dışarıya akışının azaldığı veya fazla sıvı oluşumu durumlarında göz içi basıncı yükselir, bu da gözdeki sinirlere, damarlara kalıcı zararlar verir. Gözde sulanma, büyüme, korneada bulanıklık, ışık duyarlılığı, Descemet zarında yırtıklar göz içindeki basıncın artması neticesinde oluşur. Eğer, düzenli tedavi yapılmazsa körlüğe varan sonuçlara sebep olabilir. TIMO-COMODsüregelen geniş açılı göz tansiyonu, oküler yüksek tansiyon gibi göz içi yüksek basıncın sebep olduğu göz rahatsızlıkları ile ilgili bir damladır.

•oküler yüksek tansiyon : Göz içi basıncının 21 mm Hg’nın üzerinde olduğu, göz sinirlerinde ve damarlarında herhangi bir hasarın oluşmadığı ancak yakından takip edilmesi zorunlu bir göz rahatsızlığı.

TIMO-COMOD Göz Damlası Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TIMO-COMOD, göz tansiyonu ilacıdır. Göz içinde oluşan sıvı miktarını azaltıcı özelliğiyle göz içi yüksek basıncını  düşürür.
  3. Eğer diğer göz ilaçları ile birlikte aynı zamanda kullanılacaksa, 2 ilaç kullanımı arasında en az 10 dakikalık bir süre olmalıdır.
  4. Düzenli bir şekilde atlamadan uygulayınız. İlacınız tamamen bitmeden hekiminize tekrar yazdırmalısınız.
  5. Tedaviyi hekiminize danışmadan bırakmayınız ve doz atlaması yapmayınız. İlacın kullanımını aniden durdurursanız  gözünüzdeki basınç kontrol edilemez, göz sinirleri ve damarlarına zarar verebilir.
  6. Kontakt lens kullanıyorsanız, ilacın kullanımı yumuşak kontakt lenslerin rengini değiştirebileceğinden, ilacınızı uygulamadan önce lensinizi çıkarınız. İlacınızı uyguladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar beklemelisiniz. Daha sonra lensinizi takabilirsiniz.
  7. Damlatıcıyı eller ve göz de dahil olmak üzere hiç bir yüzeye değdirmeyiniz. Eğer damlatıcı kirlenirse gözde enfeksiyon oluşabilir ve bu durum görme kaybına kadar varacak sonuçlara sebebiyet verir.
  8. Eğer geçmişte veya şu an şiddetli veya kontrol altına alınamayan nefes darlığı ya da KOAH gibi bir rahatsızlığınız varsa ; saman nezlesi, öksürük gibi alerjik rahatsızlıklarınız  varsa, gözde iltihap oluşumuna yatkınlığınız varsa; gözlerinizden ameliyat olduysanız veya olacaksanız; göz kuruluğu ya da göz ile ilgili diğer rahatsızlıklar; gözlerinizde bir enfeksiyon veya şişme varsa ya da katarakt ameliyatı geçirdiyseniz, geçmişte yaşanmış veya halen var olan kalp hastalığınız, düşük kalp ritmi, konjestif kalp yetmezliğiniz, felç (inme), kan pıhtısı ve dolaşım problemleriniz varsa ya da  karaciğer hastalığınız, böbrek hastalığınız, çizgili kas zayıflığı, düşük kan şekeri veya aşırı aktif  tiroid rahatsızlıklarından herhangi biri ya da bir kaçı  varsa tedaviye başlamadan önce bu ilacı kullanmadan önce hekiminizle görüşünüz.
  9. İlacı damlattığınızda geçici puslu görme gelişebilir. Araba veya alet kullanımı gibi dikkat gerektiren aktiviteler için, görmenizin netleşmesini bekleyiniz.
  10. Hamileyseniz veya tedavi başladıktan sonra hamile kalırsanız derhal hekime durumu bildirmelisiniz. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemi kullanmalısınız. Eğer bebek emziriyorsanız, emzirilen bebeğe zarar vermesi olasıdır.

 

TIMO-COMOD Göz Damlası’ nın kullanım Şekli:

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedaviniz süresince lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Yanlış veya size tavsiye edilenden fazla kullanıldığı takdirde hastalığınızda  bir iyileşme sağlanmaz, aksine sağlığınıza ciddi zararlar verebilir.
  2. Başınızı arkaya doğru hafifçe eğiniz, alt göz kapağını aşağıya doğru çekip, yukarıya bakınız. Damlayı damlatınız ve gözünüzü kapayınız. Damlayı damlatırken parmağınızı gözünüzün iç kenarına hafifçe bastırınız. Yaklaşık bir dakika böyle beklemelisiniz. Böylece damlanın gözyaşı kanalından içeri akması engellenmiş olacaktır. Eğer aynı göze birden fazla damla damlatacaksanız, bu işlemi beş dakika ara ile tekrarlayınız. Damlayı iki gözünüz içinde uygulayacaksanız aynı işlemi diğer gözünüze de aynı şekilde uygulayınız.
  3. Gözünüzün mikrop kapmaması için damlatıcının steril bir yerde korunması gerekir.
  4. İlacınızı her gün aynı saatlerde kullanmaya özen gösteriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen hekiminize bildiriniz.
  2. Yavaş ya da düzensiz kalp atışları, hırıltılı nefes alma, nefes darlığı, soluk alma güçlüğü, depresif ruh hali, halüsinasyonlar, göğüs sıkışması, ışık duyarlılığı, göz içinde veya çevresinde şişme, kızarıklık, kaşıntı, yanma durumlarında ilacın kullanımını durdurup tıbbi yardım için derhal hekiminize başvurmalısınız.

 

İlaç Etken Maddesi: Timolol maleat
İlaç Marka İsmi: TIMO-COMOD Göz Damlası

TIMO-COMOD Göz Damlası kullanma talimatı


TIMO-COMOD Göz Damlası kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir