TETRA 250 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Tetrasiklin hidroklorür’dür. TETRA 250 mg Kapsül, vücuttaki bakterilerle savaşarak , farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonları  tedavi edici bir antibiyotiktir. TETRA, bademcik iltihabı, faranjit, sinüzit, orta kulak iltihabı, zatürre gibi solunum yolu enfeksiyonları; kulak-burun- boğaz enfeksiyonları; mide ve bağırsak ile ilgili enfeksiyonlar; idrar yolu enfeksiyonları; kadın üreme organları ile ilgili enfeksiyonlar; deri ve yumuşak doku enfeksiyonları (çıban, abse, kıl kökü iltihabı, yara enfeksiyonları gibi); akne gibi cilt enfeksiyonları; Buba hastalığı ; difteri; Şarbon, veba, kızıl, Tularemi (tavşan humması), Akdeniz humması, Aktinomikoz, Listeria monocytogenested ve Clostridia adlı bakterilere bağlı enfeksiyonlar, Leptospirozis, gazlı-gangren, tetaznoz tedavisi ve göz enfeksiyonları tedavisinde kullanılmaktadır.

TETRA 250 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TETRA, vücuttaki bakterilerle savaşarak , farklı türdeki bakteriyel enfeksiyonları  tedavi edici bir antibiyotiktir.
  3. TETRA, soğuk algınlığı veya grip gibi virüslerin yol açtığı enfeksiyonları tedavi etmemektedir.
  4. Tedaviniz sırasında kendinizi iyi hissetseniz bile TETRA‘ yı doktorunuzun önerdiği sürece kullanmanız gerekiyor. Enfeksiyon tamamen temizlenmeden de iyileşme belirtileri görülebilir.
  5. TETRA‘nın kullanımı doğum kontrol haplarının etkisini azaltmaktadır. İstenmeyen bir gebelik olmaması için hormonal olmayan ikinci bir doğum kontrol yöntemi ile korununuz.
  6. Tedaviniz sırasında veya tedavi sonrasında ishal gelişirse, doktorunuza söyleyiniz. Bu durum antibiyotik tedavisini takiben ortaya çıkabilen ve tedavinin durdurulup, özel bir tedaviye başlanılmasını gerektirebilecek, ciddi bir bağırsak iltihaplanmasının belirtisi olabilir.
  7. Eğer karaciğer rahatsızlığınız veya böbrek rahatsızlığınız varsa TETRA‘yı kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. Bu ilacın kullanımı sizin için uygun olmayabilir.
  8. TETRA‘yı 8 yaşından küçük çocuklara vermeyiniz. Çocuklarda dişlerde kalıcı sararma veya grileşme görülebilme olasılığı yüksektir.
  9. İlacın kullanımı sırasında  güneş ışınlarına ve yapay UV ışınlarına maruz kalmaktan kaçınınız. TETRA, cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir ve güneş yanıklarına sebep olabilir. Dışarı çıkmanız halinde koruyucu giysiler giyiniz.
  10. TETRA‘yı , hazımsızlık tedavisinde kullanılan antiasitler ve multivitaminler, kalsiyum takviyeleri, demir içeren yiyecek veya ilaçlarla aynı anda almayınız. İlacınızı bu ürünlerle birlikte almanız ilacın emilimini azaltabilir. TETRA‘yı bu ilaçları almadan 2 saat önce veya bu ilaçları aldıktan en az 2 saat sonra alınız.
  11. Gebelik ve emzirme dönemlerinde kullanılmamalıdır. Doğmamış bebeğin iskelet gelişimini yavaşlatabilir. İleride, dişlerde kalıcı sararma veya grileşme bebeklerde görülebilme olasılığı yüksektir. Anne sütüne geçer ve emzirilen bebeğe zarar verebilir. Bebeğin kemik ve diş gelişimini etkileyebilir.

TETRA 250 mg Kapsül’ün kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. İlacın midenize zarar verme riskini azaltmak için her dozunu bol miktarda sıvı ile birlikte alınız.

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Hafif bulantı, kusma, yumuşak dışkı bazen de ishal yaygın görülen yan etkilerdir.

 

İlaç Etken Maddesi: Tetrasiklin hidroklorür
İlaç Marka İsmi: TETRA 250 mg Kapsül

TETRA 250 mg Kapsül Kullanma talimatı


TETRA 250 mg Kapsül Kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir