TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet

Aktif maddesi Atorvastatin olan TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet, sırasıyla; Kalp Damar Sistemi, Lipit Metabolizmasına Etkili İlaçlar, HMG CoA Redüctaze İnhibitörleri ve Atorvastatin şeklinde sınıflandırılmış olup, C10AA05 ATC Koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz TARDEN 10 mg, ABDİ İBRAHİM İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür.

TARDEN 10 mg için kısa bilgilendirme ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, TARDEN ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, TARDEN dozajı; kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; TARDEN kullanım şekli; TARDEN yan etki, istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler vb. TARDEN 10 mg ile ilgili bilinmesi gereken hususlar)

TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet’e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet'e ait kullanım talimatı (ilaç prospektüsü)

TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

Bileşimi : İlacın aktif maddesi Atorvastatin (10 mg), yardımcı maddeleri ise;kroskarmelloz sodyum, hidroksipropilselüloz, polisorbat 80, magnezyum stearat, opadry white YS-1R-7002 (HPMC 2910 / hipromelloz, titanyum dioksit, makrogol / PEG 8000), opadry clear YS-1-7006 (HPMC 2910 / hipromelloz, makrogol / PEG 400, makrogol / PEG 8000), laktoz granül, mikrokristalin selüloz ve Kalsiyum karbonat bileşenleri içerir. TARDEN, Oval şekilli, beyaz renkli ve bir tarafında 10 yazılı film kaplı tabletlerdir.
Endikasyon bilgisi: TARDEN 10 mg, lipid düşürücü ilaçlara yanıt vermeyen homozigot ailevi hiperkolesterolemi hastalarında LDL-K’nın düşürülmesinde etkinliğini gösteren; HMG-CoA redüktaz inhibitörü.

yetişkinler : 10 mg-80 mg doz

TARDEN 10 mg Film Kaplı Tablet hakkında bilinmesi gereken hususlar:

Kontrendikeler; İlacın içindeki etken madde ya da yukarıdaki diğer bileşenlerine aşırı duyarlılık, karaciğer hastalığı, emzirme, gebelik durumlarında, ayrıca  glecaprevir/pibrentasviral ile birlikte ve alkolle birlikte TARDEN kullanılmamalıdır.

Etkileşim: Letermovir, eritromisin, klaritromisin, telitromisin, azol türevi antifungaller, rifampin, fusidik asit, kolşisin, digoksin, verapamil, amiodaron, ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, tipranavir,grazoprevir,  telaprevir, boceprevir,  elbasvir, sarı kantaron,  ezetimib, simetidin, antiasitler, oral kontraseptivler. stiripentol, fenazon, varfarin

TARDEN kullanırken, şiddetli karın ağrısı, nefes alıp vermede güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.

TARDEN Yan etki: kas ve eklem ağrıları, kan şekerinde yükselmeler, kabızlık, dispepsi, diyare, gaz

TARDEN de dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. TARDEN’i size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir