TANELOR 100 mg Kontrollü Salımlı Film Kaplı Tablet

Endikasyon Bilgisi :

TANELOR 100 mg Kontrollü Salımlı Film Kaplı Tabletin etken maddesi Metoprolol süksinat, kan dolaşımı ve kalbi etkileyerek çalışan bir maddedir. Stresli durumlarda salgılanan stres hormonunun kalbin üzerindeki etkisini hafifleterek, kalbin hızlı atmasını önler. TANELOR, yüksek tansiyonun (hipertansiyon) tedavisinde, kan basıncının yükselmesine bağlı kalp krizi veya inme sonrası tedavide, gelecek yeni kalp krizlerinin engellenmesinde, koroner kalp hastalığına bağlı göğüs ağrısında( anjina) ve kalp hastalığı olsun veya olmasın  kalp ritmindeki düzensizlik ( özellikle kalbin hızlı çarpması durumu) tedavisinde kullanılmaktadır. TANELOR ayrıca migren nöbetlerinde de önleyici etki göstermektedir.

 

TANELOR 100 mg Kontrollü Salımlı Film Kaplı Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. TANELOR ile tedaviniz sürerken alkollü içecekler tüketmeyiniz, araba veya alet kullanmaktan kaçınınız. Alkol, ilacın yan etkileri uyuklama ve baş dönmesinin artmasına, tansiyonda daha da düşmeye sebep olabilir.
  3. Yakın bir tarihte diş de dahil olmak üzere  herhangi bir cerrahi operasyon geçirecekseniz; TANELOR kullandığınızı operasyondan belli bir süre önce diş doktorunuza veya  cerrahınıza haber veriniz.
  4. TANELOR sadece mevcut durumunuz için reçete edilmiştir, hiçbir zaman başka biriyle paylaşmayınız. Hekiminiz önermedikçe, başka hastalıklarınız için kullanmayınız.
  5. TANELOR, diyet, egzersiz ve kilo kontrolünü içeren  tedavi şeklinin yalnızca bir parçasıdır. Diyet, ilaç tedavinize, egzersiz ve kilo kontrolüne sıkı şekilde uymalısınız.
  6. Her gün düzenli bir şekilde günün aynı saatlerinde kullanmaya özen gösteriniz. İlacınız tamamen bitmeden hekiminize tekrar  reçete ettirmelisiniz. Doktora danışmadan dozaj miktarını değiştirmeyiniz ve TANELOR kullanmayı bırakmayınız. Tedaviyi kendi kendinize aniden bırakırsanız şikayetlerinizin tekrar nüksetmesi kaçınılmazdır.
  7. TANELOR hipertansiyon tedavisi için kullanılıyorsa, ilacın faydalı etkisinin olup olmadığının kontrolü için  tansiyon ölçüm işlemi belli aralıklarla yapılmalıdır.
  8. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde TANELOR kullanılması öngörülmez. Eğer bu ilaçla tedavi görürken hamile kalırsanız acilen hekime durumu bildirmeli ve ilaç kullanımını kesmelisiniz. Anne karnındaki doğmamış bebeğe zarar verebilir. Gebeliği önlemek için etkili bir doğum kontrol yöntemiyle korununuz.
  9. Konjestif kalp hastalığı, tansiyonun çok düşük olması, tüberküloz, astım, bronşit, amfizem, depresyon, pskiyatrik bir hastalık, tiroid düzensizliği, diyabet (şeker hastalığı), kan damarlarında dolaşımla alakalı sorunlar, epilepsi, nöbet hastalığı, çizgili kas zayıflığı, ciddi böbrek hastalığı, karaciğer hastalığı durumlarından biri ya da bir kaçına sahipseniz; TANELOR ilacı almadan önce hekimi kullandığınız ilaçları ve hastalıklarınızı eksiksiz olarak bildiriniz.

 

TANELOR 100 mg Kontrollü Salımlı Film Kaplı Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. TANELOR ile tedavi esnasında lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. Reçetede nasıl yazıldıysa o şekilde kullanmanız önemlidir. Tavsiye edilenden daha fazla ya da ilacı bırakmanız önerildiği halde ilaca devam etmeyi sürdürmeniz halinde hastalığınızda bir iyileşme sağlanmaz, aksine hayati tehlikeye varabilecek ölçüde sağlığınıza ciddi zararları olur.
  2. İlacınızın her 1 dozunu yeterli miktarda su ile beraber içiniz. Tercihen yemek esnasında, yemekten sonra veya öğün aralarında da kullanılabilir.

 

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. TANELOR ilacı aldıktan hemen sonra yüz, ağız içi ya da boğazın şişmesi, soluk alamama, şiddetli karın ağrısı, kurdeşen gibi ilaca karşı alerjiyi işaret eden bir durumda acil tedavi desteğine ihtiyacınız olacağından hiç  vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna gidiniz.
  2. Baş ağrısı, baş dönmesi, sersemlik, düşük tansiyon, ayak ve ellerde ısı kaybı, mide bulantısı, kusma, ishal veya kabızlık, ağız tadında değişiklik ve halsizlik ilacın olası yan etkileridir.
  3. TANELOR kullanırken tansiyonun aşırı düşmesi, bilinç kaybı, bayılma, nefes daralması, vücut ödemi düşük ateş, ışık hassasiyeti, kolay kanama ve çürük oluşumu, cinsel güçte azalma, iştah kaybı, koyu idrar, kil renkli dışkı ve sarılık gibi çok nadir görülebilen durumlardan herhangi birine sahipseniz; acilen hekiminizle irtibata geçiniz.

 

İlaç Etken Maddesi: Metoprolol süksinat
İlaç Marka İsmi: TANELOR 100 mg Kontrollü Salımlı Film Kaplı Tablet

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir