STRATTERA 18 mg Kapsül

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etkin maddesi Atomoksetin’dir. STRATTERA 18 mg Kapsül, beyinde ve sinirlerde bulunan hiperaktivite ve uyartı kontrolüne katkıda bulunan kimyasalları etkiler. Merkezi sinir sistemini (beyin-omurilik) uyaran bir ilaçtır. 6 yaş ve üzeri çocuklar, ergenler ve yetişkinlerde Hiperaktivite bozukluğudikkat eksikliği (aşırı hareketlilik, dikkat sorunları ve dürtüsellik-istekleri erteleyememe belirtilerinin görüldüğü bir sorundur ) rahatsızlığının tedavisinde kullanılır.

STRATTERA 18 mg Kapsül Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. Merkezi sinir sistemini (beyin-omurilik) uyaran bir ilaçtır. Hiperaktivite bozukluğu – dikkat eksikliği rahatsızlığının tedavisinde kullanılır.
  3. •6 yaş ve üzeri çocuklar, ergenler ve yetişkinlerde Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB),  aşırı hareketlilik, dikkat sorunları ve dürtüsellik (istekleri erteleyememe) belirtilerinin görüldüğü bir sorundur. Bir çocukta bu bozukluğun varlığının teyit edilebilmesi için belirtilerin yedi yaşından önce görülmeye başlamış olması gereklidir.
  4. Yetişkinlerde, çocuklukta yaşanan hastalığın belirtileri gibi; çok sıkıntılı, iş veya sosyal hayatı etkileyen semptomların olduğu Hiperaktivite bozukluğudikkat eksikliği (DEHB) tedavisinde kullanılır.
  5. Hiperaktivite bozukluğudikkat eksikliği (DEHB) olan çocuklar ve ergenlerde hareketsizce oturma güçlüğü ve dikkatini toplama güçlüğü görülür. Bunları başaramamaları, hastaların kendi hataları değildir. Çocuk ve ergenler bunları yapmak için çaba gösterir ancak, DEHB olduğunda, bunlar günlük yaşamda sorunlara neden olabilir. DEHB olan çocuklar ve ergenler, öğrenme ve ev ödevlerini yapmakta güçlük çekebilir.
    Evde, okulda ya da başka yerlerde iyi davranmakta zorlanırlar. STRATTERA, çocuklarda ve ergenlerde bu   sorunların tedavisi için kullanılır.
  6. Hiperaktivite bozukluğudikkat eksikliği (DEHB), çocuklar ya da ergenlerin zekasını etkilememektedir.
  7. STRATTERA, bir uyarıcı değildir ve bu nedenle bağımlılık yapmaz
  8. Kullanmaya başladıktan sonra belirtilerin tamamen düzelmesi birkaç haftayı alabilir.
  9. Eğer MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanıyorsanız, bu ilacı kullanabilmeniz için;  MAO inhibitörü ilacını bıraktıktan sonra en az 14 gün beklemelisiniz. MAO inhibitörü vücudunuzdan tamamen temizlenmeden bu ilacı kullanırsanız, hayati tehlikeler yaratabilecek yan etkilere maruz kalabilirsiniz. Bu ilacın kullanımını bıraktıktan sonra ise, MAO inhibitörü grubuna ait bir ilaç kullanacaksanız yine 14 gün beklemelisiniz.
  10. Dar açılı glokom (göz içi basıncının artması) varsa; kullanmayınız.
  11. Geçmişte hap ya da alkol bağımlılığı, doğuştan herhangi bir kalp rahatsızlığı, kalp krizi öyküsü, kalp ritm bozukluğu, koroner atardamar hastalığı, yüksek veya düşük tansiyon, idrar yapma problemleri, kişisel ya da aileden gelen  ruhsal  bir hastalık öyküsü, depresyon, intihara teşebbüs öyküsü, karaciğer hastalığı gibi rahatsızlıklardan herhangi birine sahipseniz; kullanmadan önce doktorunuza durumunuzu anlatınız. İlacı güvenli bir şekilde kullanabilmeniz için doz ayarlamalarına veya spesifik testlere ihtiyaç duyabilirsiniz.
  12. Tedaviden iyi sonuç alabilmeniz için düzenli bir şekilde kullanmalısınız. Tamamen bitmeden tekrar reçete ettiriniz.
  13. Doktor reçetesi ile kullanılmalı ve başka kişiler ile paylaşılmamalıdır.
  14. Uzun süreli tedavi gerektiren çocuk ve ergen hastalarda ilacın uzun süreli kullanımı gelişimi yavaşlatabilir. Eğer çocuğunuz kilo almıyorsa veya gelişiminde bir durgunluk varsa bu durumu doktorunuzla görüşünüz.
  15. •6 yaşından küçük çocuklarda kullanmayınız.
  16. Düşünce ve reaksiyonlarınızı bozabilecek yan etkilere sahiptir. Araç veya makine kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren aktivitelerde dikkatli olunuz.
  17. Hamilelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan kullanmayınız.

STRATTERA 18 mg Kapsül’ün Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile birlikte alınız. Tercihen aç veya tok karnına alabilirsiniz.

İlacın Olası Yan Etkileri:

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Baş ağrısı, iştahta azalma, bulantı, kusma, karın ağrısı, uyuklama, tansiyonun yükselmesi, nabız artışı yaygın görülen yan etkilerdir. Hastaların çoğunda bu etkiler bir süre sonra ortadan kalkar.

 

İlaç Etken Maddesi: Atomoksetin
İlaç Marka İsmi: STRATTERA 18 mg Kapsül

STRATTERA 18 mg Kapsül Kullanma Talimatı


STRATTERA 18 mg Kapsül Kullanma Talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir