STAFINE H Krem

Endikasyon Bilgisi :

İlacın Etken Maddesi Fusidik asit ve Hidrokortizon asetat‘ tir. STAFINE H Krem, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici, bakterilerin sebep olduğu cilt enfeksiyonları üzerinde etkili  bir kremdir. Ayrıca kaşıntı önleyici, iyileştirici ve kan damarlarını büzücü etkisi de vardır. STAFINE H, deride görülen iltihabi durumlar; dış çevre etkisiyle oluşan deri iltihabı (kontakt dermatit); çoğu zaman astım ve saman nezlesi gibi diğer alerjik rahatsızlıkları olanlarda görülen, yanaklarda bazen gövde ve kollara da yayılan  kırmızımsı renkli deri tahrişi görünümde kendini gösteren Atopik dermatit tedavisinde kullanılır.

STAFINE H Krem Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar:

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. STAFINE H, vücutta kızarıklığa, şişliğe ve iltihaba neden olan kimyasalların etkilerini azaltıcı ve bakterilerin gelişmesini önleyici, bakterilerin sebep olduğu  cilt enfeksiyonları üzerinde etkili bir antibiyotik kremdir.
  3. STAFINE H, yüzde ve ellerde, kasık ve koltuk altı bölgelerinde kullanılabilir.
  4. Gözde tahrişe sebep olabileceğinden, göze yakın cilt enfeksiyonlarında kullanırken, gözünüze değmemesine dikkat ediniz.
  5. Eğer virüs, bakteri, mantar veya tüberküloz kaynaklı bir cilt enfeksiyonu, ağız çevresinde oluşan kırmızı kabarcıklar ile belirgin iltihabi  bir deri  hastalığı gül hastalığı(rozase) ya da ciltte doku kaybıyla birlikte görülen iltihabi yaralarınız varsa; bu ilacı kullanmayınız.
  6. İlacı kullanmaya başladıktan 7 gün içerisinde belirtilerinizde iyileşme görülmez ya da daha kötüleşirse, ilacın kullanımına son verip, doktorunuzla görüşünüz.
  7. Tedavi sırasında, ciltte tahrişe sebep olabilecek, sert sabunlar, sert şampuanlar, saç boyası, tüy dökücüler ve alkollü cilt ürünleri kullanmaktan kaçınınız.
  8. Gebelik ve emzirme dönemlerinde doktorunuza danışmadan  kullanmayınız.

STAFINE H Krem’in kullanım Şekli:

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince mutlaka doktorunuzun direktiflerine uyunuz. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz etkiler, sağlığınıza zarar verir.
  2. İlacı uygulayacağız bölgeyi temizleyiniz. Parmağınızla  ufak miktarda aldığınız kremi ince bir tabaka halinde lezyonlu bölgeye yayıp hafif hareketlerle sürünüz.
  3. 2 hafta süresince günde 3 kez uygulanır.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. Karın ağrısı, nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde, dudaklarda, dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda acilen doktorunuza başvurunuz.
  2. Uygulanan yerde, ilacın kullanımına bağlı olarak yaygın görülen herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

 

İlaç Etken Maddesi: Fusidik asitHidrokortizon asetat
İlaç Marka İsmi:  STAFINE H Krem

STAFINE H Krem kullanma talimatı


STAFINE H Krem kullanma talimatı

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir