SPASMO PANALGINE Supozituar

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi  Parasetamol (125 mg), Allobarbital (30 mg) ve Adifenin (25 mg)‘ dır. SPASMO PANALGINE Supozituar,  ağrı kesici, ateş düşürücü,  sakinleştirici ve spazm çözücü etkileri olan bir ilaçtır. SPASMO PANALGINE,  süt çocukları ve küçük çocuklarda, soğuk algınlığı veya grip enfeksiyonu sonucu gelişen yüksek ateş ve ateşe bağlı nöbetlerde,  diş çıkarma dönemlerinde, aşı sonrası ağrılarda, yüksek ateşe bağlı olarak gelişen huzursuzluk, uykusuzluk, gerginlik durumlarının rahatlatılmasında, mide bağırsak spazmları  ve gaz şikayetlerinin giderilmesinde kullanılır.

SPASMO PANALGINE Supozituar Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz varsa bu ilacı kullanmanız önerilmez.
  2. PANALGINE Fitil, ağrı kesici, ateş düşürücü,  sakinleştirici ve spazm çözücü etkileri olan bir ilaçtır.
  3.  Uzun süreli kullanımdan kaçınınız. Alışkanlık ve bağımlılık yapabilir. 
  4. Eğer çocuğunuzun karaciğer yetmezliği veya böbrek yetmezliği varsa ya da herhangi bir akciğer hastalığı, kalp hastalığı, ülseratif kolit veya anemisi (kansızlık) varsa; doktorunuza danışmadan kullanmayınız.
  5. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanılması önerilmez.

SPASMO PANALGINE Supozituar’ın Kullanım Şekli :

  1. Doktorunuz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Tedavi süresince lütfen doktorunuzun direktiflerine uyunuz.
  2. Dışkılamadan sonra ilacı uygulayacağınız bölgeyi temizleyiniz.  Fitili baş ve işaret parmağıyla tutarak makata uygulayınız ve çocuğun bir süre sırt üstü yatmasını sağlayınız.
  3. 30 gün-3 ay arası bebeklerde : 1 suppozituarın yarısı kesilip atılmak suretiyle diğer yarısı günde 1 defa 1/2 suppozituar;
    4-11 ay arası çocuklarda : Günde 1 defa 1 suppozituar
    1-2 yaş arası çocuklarda : Günde 1 defa 1 suppozituar, gerektiğinde 4-5 saat sonra 1 defa daha tekrarlanabilir.   2 yaş üzeri çocuklarda : Günde 1 defa 1 suppozituar, gerektiğinde 4-5 saatte bir 1-2 defa daha tekrarlanabilir.

İlacın Olası Yan Etkileri

  1. Karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişlik gibi bir durumda doktorunuzu bilgilendiriniz.
  2. Uygulama yerinde hafif kızarıklık ve ağrı görülebilir.

İlaç Etken Maddesi:  Parasetamol 125 mg, Allobarbital 30 mg, Adifenin 25 mg
İlaç Marka İsmi: SPASMO PANALGINE 125 mg Supozituar

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir