SOLIFAS Film Tablet

Endikasyon Bilgisi :

İlacın etken maddesi Solifenasin süksinat’tır. SOLIFAS 5 mg Film Tablet, idrar torbasının aşırı çalışmasından (aşırı aktif mesane sendromu) kaynaklanan sık idrara çıkma ihtiyacı, sıkışarak tuvalete gitme ve zamanında tuvalete yetişememe durumunda  idrar kaçırma şikayetlerinin tedavisinde kullanılır. Aşırı çalışan idrar torbasının faaliyetini azaltır ve idrar torbanızı kontrol altına alabilmenizi sağlar. İdrar yollarındaki spazmı giderici bir ilaçtır.

 

SOLIFAS 5 mg Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gereken Hususlar :

  1. İlacın etken maddesine karşı bir alerjiniz var ise; kullanmanız önerilmez.
  2. Eğer diyaliz tedavisi alıyor iseniz yada ağır karaciğer yetmezliği, kolit veya kas zayıflığı ya da yüksek göz içi basıncı veya idrar yapamama durumlarından birine sahip iseniz; kullanmayınız.
  3. Eğer mesanede tıkanıklık, bağırsak tıkanıklığı ya da mide fıtığı var ise; SOLİFAS’ a başlamadan  önce hekiminize durumunuzu söyleyiniz.
  4. İlacın içeriğinde  laktoz bulunur. Eğer daha önceden bazı şekerlere karşı dayanıksızlığınız olduğu biliyorsanız; kullanmadan önce hekiminizle bu konuyu görüşünüz.
  5. Çocuklara verilmemelidir.
  6. Kullanımı bulanık görme, nadiren sersemlik ve yorgunluk gibi yan etkilere sahip olduğundan, makine ya da araç kullanmak gibi dinç ve uyanık olmayı gerektiren işlerde dikkatli olunuz.
  7. SOLIFAS, gebelikte ve emzirenlerde hekiminizi bilgilendirmeden kullanımı önerilmemektedir.

 

SOLIFAS 5 mg Film Tablet’in Kullanım Şekli :

  1. Hekiminiz bu ilacı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. SOLIFAS ‘ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmayınız. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. SOLIFAS alımı, yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
  2. İlacın her dozunu bir bardak dolusu su ile beraber alınız. Tercihen tok ya da aç kullanılabilir.
  3. Günlük önerilen doz: günde 1 defa 5 mg lık 1 tablettir. Lüzum halinde bu doz günde 1 defa 10 mg a çıkarılabilir.
  4. İlacınızı her gün aynı saatlerde almaya özen gösteriniz.

 

İlacın Olası Yan Etkileri :

  1. SOLIFAS kullanırken şiddetli karın ağrısı , nefes almada güçlük, kurdeşen, yüzde , dudaklarda , dilde ve boğazda şişme gibi bir durumda hekiminizi bilgilendiriniz.
  2. Yan etki: Ağız kuruluğu, bulanık görme, dispepsi, bulantı, kabızlık, mide şikayetleri SOLİFAS’ın yaygın yan etkileridir.

 

İlaç Etken Maddesi:  Solifenasin
İlaç Marka İsmi: SOLIFAS 5 mg Film Tablet
SOLİFAS 5 mg, sırasıyla; Ürogenital Sistem ve Cinsiyet Hormonları, Ürolojikler, Üriner  Antispazmodikler ve Solifenasin süksinat sınıflandırılmış olup, G04BD08 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında yer alır. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz SOLİFAS 5 mg, BİOFARMA İLAÇ SANAYİ firmasının ürünüdür .

SOLIFAS 5 mg Film Tablet’e ait kullanım talimatı


SOLIFAS 5 mg Film Tablet Kullanma Talimatı

SOLIFAS 5 mg Film Tablet’in kısa ürün bilgilendirmesi

SOLIFAS 5 mg Film Tablet'in kısa ürün bilgilendirmesi

SOLIFAS da dahil hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir