SOLİDAY D3 50.000 I.U. /15 ml oral damla

SOLİDAY için kısa bilgi ve prospektüs belgeleri (Endikeleri, SOLİDAY ne ilacıdır; ilaca başlamadan önce uyulması gerekenler, kullanımının emziren veya hamile olanlarda uygun olup olmadığı; etkileşme, sakıncaları; faydaları, saklama koşulları; kullanım şekli; dozu; istenmeyen-yan etkilerde yapılacaklar ve tavsiyeler gibi SOLİDAY D3 50.000 I.U. /15 ml oral damla hakkında bilinmesi gereken hususları kapsar.)

SOLİDAY D3 50.000 I.U.-15 ml oral damla kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

SOLİDAY D3 50.000 I.U.-15 ml oral damla kullanma talimatı (ilaç prospektüsü)

SOLİDAY D3 50.000 I.U.-15 ml oral damla kısa ürün bilgisi

SOLİDAY D3 50.000 I.U.-15 ml oral damla kısa ürün bilgisi

SOLİDAY damla da dahil olmak üzere hekimle görüşmeden rastgele ilaç almaktan sakınınız. Hekiminiz SOLİDAY’ı nasıl reçete ettiyse o şekilde kullanmanız gerekmektedir. Yanlış kullanım ve talimat dışı uygulamalar hastalığın seyrini olumsuz yönde  etkiler. Tedavi sürecinde lütfen hekiminizin direktiflerine uyunuz. SOLİDAY ilaç ile tedaviniz yalnızca hekiminizin  kararıyla değiştirilmeli veya son verilmelidir.
SOLİDAY’ı size verilen dozlardan daha fazla kullanmanız hastalığınızda daha çabuk bir iyileşme sağlamaz. Ayrıca SOLİDAY’ı bırakmanız gerektiği söylendiği halde ısrarla devam etmeyi uzattığınız takdirde ilacın sağlığınız üzerinde ciddi zararları olur.

 

İlaç Marka İsmi: SOLİDAY D3 50.000 I.U. /15 ml oral damla

Endikasyon bilgisi: D3 vitamini (kolekalsiferol) etken maddesini içinde bulunduran SOLİDAY damla, vücudunda D vitamininin eksik olduğu tespit edilmiş hastaların tedavisinde; D  vitamini emiliminin ve vücutta sentezlenmesinin bozulduğu, ilaç alımına bağlı atılımın arttığı durumlarda D  vitamini yetersizliğini önlemede ; vitamin D3 takviyesi olarak

Kullanımı: bebekler ve enjeksiyon yapılamayan hastalara oral yoldan verilir. Bebeklere bir kaşık sulu mama içine damlatılarak verilebilir.

SOLİDAY, hamilelikte C kategorisindedir, emzirme döneminde hekime danışmadan kullanılmaz.

Kontrendikeleri: ileri derece hipertansiyon veya damar sertleşmesi, akciğer rahatsızlığı, D vitamininin fazla miktarda kullanılması ya da vücutta depolanması (D hipervitaminozu), böbrek taşı varlığı veya öyküsü; hiperkalsiüri, hiperkalsemi.

SOLİDAY damla sırasıyla; Sindirim Sistemi ve Metabolizma, Vitaminler, Vitamin A ve D, Vitamin D ve Analogları ve Vitamin D3 olarak sınıflandırılmış şekilde, A11CC05 ATC koduyla İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumundaki ruhsatlı ilaçlar arasında bulunur. Eczaneden normal reçeteyle temin edebileceğiniz SOLİDAY, NETRA İLAÇ KİMYA VE KOZMETİK SANAYİ firmasının ürünüdür.

Ayrıca dex forte ilacı hakkında bilgi edinebilirsiniz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir